FC Viktoria Plzeň ve 26. kole SYNOT ligy porazila před svými fanoušky 1. FC Slovácko 4:0 a do tabulky si připsala další důležité body. Za výhrou hnalo viktoriány více než jedenáct tisíc skvělých fanoušků.


„Pro nás byla strašně důležitá ta úvodní branka, sice byla náhodná, ale hodně nám pomohla. Dala nám sebevědomí a hrálo se nám lépe. Po druhé brance jsme se úplně uklidnili a navíc hráli proti deseti. Ve druhé půli jsme nepolevili a chtěli potěšit fanoušky dalšími góly, což se povedlo,“ říká záložník Jan Kovařík. „Fanoušci byli opět neuvěřitelní, chci jim poděkovat, protože nás podporují za jakéhokoliv stavu. Chtěli jsme odčinit Boleslav a povedlo se nám to velmi dobře. Tato výhra je opět pro ně, před našimi fanoušky se nám hraje lépe,“ dodává kapitán David Limberský.

Jan Kovařík jeden gól dal a další připravil. Po právu byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. „Každému se hraje lépe, když cítí důvěru od trenéra a na hřišti nabírá sebevědomí. Věřím, že se bude dařit i nadále,“ zamýšlí se Kovařík.

Slovácko hrálo v Plzni od 33. minuty o deseti, když druhou žlutou kartu vyfasoval Mezlík. I přes to ale viktoriáni obranný blok ve druhé půli ještě dvakrát prolomili. „Je to těžké hrát do plných, ale tady skoro každý tým hraje v obranném bloku. My už jsme si na to zvykli, počítáme s tím a většinou se nám daří to prolomit,“ doplňuje Limberský.

Za týden Viktorii Plzeň čeká souboj s druhou Spartou na pražské Letné. Západočeši do utkání půjdou minimálně s tříbodovým náskokem. „Věděli jsme, že kdybychom teď zaváhali tak by to bylo špatné. Zápas jsme zvládli, a když budeme i tam hrát nᚠaktivní fotbal, tak tam můžeme vyhrát,“ popisuje Jan Kovařík. „Chtěli jsme jet na Spartu minimálně s tříbodovým náskokem a to se nám povedlo, takže si to tam rozdáme jako rovný s rovným a je dobře, že ten zápas bude mít takový náboj. Pro SYNOT ligu je to jedině dobře,“ uzavírá David Limberský. 

Fotogalerie