2. 4. 2016    Zápas

Dvanáctou výhru v řadě vybojovali viktoriáni nad Jihlavou

FC Viktoria Plzeň
7. Kovařík
72. Kolář

23. kolo / Sobota 2. 4. 2016, 20:15 / Doosan Arena

23. kolo / Sobota 2. 4. 2016, 20:15
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:0

(1:0)

FC Vysočina Jihlava

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Matějů, Baránek, Hubník, Limberský – Hrošovský, Hořava – Petržela (79. Krmenčík), Kolář (90. Vaněk), Kovařík – Ďuriš (66. Holenda)

FC Vysočina Jihlava

Hanuš – Kryštůfek, Krejčí, Tlustý, Urdinov (81. Mišůn) – Nerad (75. Jungr), Šulek – Bazal, Hronek, Vaculík (75. Kukol) – Voltr

statistiky

Branky: 7. Kovařík, 72. Kolář, ŽK: Baránek – Urdinov, Rozhodčí: Jech – Urban, Kubr

Diváci: 10 792

V sobotu 2. dubna přivítal celek Viktoria Plzeň na hřišti ve Štruncových sadech tým trápící se Vysočiny Jihlava. V základní sestavě Plzeňských dostal od úvodního hvizdu záložník Milan Petržela, jenž chtěl se svými spoluhráči určitě navázat na podzimní klání, které na hřišti soupeře vyhráli viktoriáni poměrem 4:2.

Viktoriáni začali svou pou za dvanáctým ligovým vítězstvím v řadě zostra. Už v sedmé minutě vyslal Limberský do pokutového území Kovaříka, který si poradil se zasahujícím Hanušem a otevřel skóre utkání – 1:0! V šestnácté minutě měli blízko k vyrovnání hosté z Jihlavy, to když po centru z rohového kopu hlavičkující Tlustý orazítkoval břevno. O deset minut později se dostal ke slovu Michal Ďuriš, ale nejlepší ligový střelec zamířil několik centimetrů vedle pravé tyče jihlavské brány. Ve 35. minutě zachránil Viktorii od inkasování Aleš Matějů, který zablokoval útočícího Bazala, jenž by jinak zakončoval do prázdné branky. Do konce poločasu se míč pohyboval mezi oběma vápny a ani jeden z týmů si další příležitost k ohrožení branky nevypracoval.

Ve druhé půli se jako první osmělil Michal Ďuriš, ale ani nadvakrát Hanuše nepřelstil. A radovat se nemohl ani o několik okamžiků později Milan Petržela, který se uprostřed pokutového území dostal k vysokému míči. Jeho střela ale mířila pouze nad břevno. V 64. minutě přišla Viktoria o svého nejlepšího střelce, který se po jednom ze soubojů nezvedl z trávníků. Příčinou bylo poranění kotníku levé nohy, se kterým byl Ďuriš ihned transportován do nemocnice. V 72. minutě zvýšila Viktoria vedení. Jan Kovařík centroval, Holenda hlavou prodloužil ke Kolářovi, který opět hlavou rozvlnil sí za Hanušem – 2:0 pro Viktorii! Plzeň se ale nadále tlačila dopředu, nic jiného než pro ofsajd neuznaný gól Jana Holendy, nadvakrát neproměněnou penalta Daniela Koláře a závar před jihlavskou bránou v poslední minutě ale plzeňské snažení nepřineslo. Viktoria porazila soupeře z Vysočiny 2:0 a zvýšila svůj náskok na čele tabulky už na devět bodů.

Související články