Odveta proti švýcarskému Luganu se Viktorii vydařila na výbornou. Plzeňští svého soupeře porazili 4:1. Dvakrát se trefil Michael Krmenčík, jako kapitán tým vedl Patrik Hrošovský. Oba posléze zápas zhodnotili.

Výhra byla pro vývoj skupiny v Evropské lize velmi důležitá. Rumunské FCSB totiž remizovalo s Beer-Shevou a viktoriáni nadále živí naději na první místo. „Hlavně nyní máme postup ve svých rukách,“ těší Hrošovského. „Je to důležité vítězství, které pomůže i sebevědomí,“ dodává slovenský reprezentant.

Souhlasí i dvougólový Michael Krmenčík, který dal dvě branky. „Že jsem nedal hattrick? To mě nemrzí, dal jsem dva góly a důležité je vítězství týmu. Chtěli jsme vyhrát a povedlo se to,“ těšilo kanonýra Viktorie Plzeň. Za obě branky vděčí spoluhráčům: „V prvním případě mi to Čermus (Aleš Čermák) hezky předložil levačkou, to on umí. Při druhém gólu to pěkně udělal Řízek (Radim Řezník), já už to pak jen prodral přes brankáře.“

Zlepšení oproti výkonu z prvního vzájemného zápasu si hráči Plzně pochvalovali. „Chtěli jsme se vyvarovat těm chybám. Lugano na nás ale i tak dnes bylo dobře připravené a hned po zisku míče hrálo dopředu, naštěstí se nám to často dařilo přerušovat,“ řekl Patrik Hrošovský.

Fotogalerie