Na prvním tréninku FC Viktorie Plzeň v roce 2017 se představila také nejnovější posila západočeského klubu – obránce Erik Janža. Třiadvacetiletý slovinský reprezentant se chce v Plzni poprat o základní sestavu.

„Plzeň je nejlepší tým v České republice a jsem opravdu moc šastný, že jsem tady. Vím, že dostat se do sestavy nebude snadné, ale pokusím se svými výkony a pracovitostí přesvědčit trenéra. Těším se na vzájemnou spolupráci a věřím, že se zde po fotbalové stránce ještě zlepším,“ říká Janža.

Krajní bek se Plzni upsal na 4,5 roku a po úvodním tréninku si pochvaloval kvalitu zázemí. „Zázemí je tady na výborné úrovni a myslím, že je tady velký prostor pro můj růst. Já se budu snažit odvádět pro klub co nejlepší výkony. Jsem připraven pomoct Viktorii k úspěchům a stát se součástí tohoto skvělého klubu. Věřím, že mě i fanoušci přijmou, chci zlepšovat sám sebe a hlavně být úspěšný s týmem,“ doplňuje Erik Janža.

Do Plzně přestoupil z Mariboru, se kterým se Viktoria před několika lety utkala v bojích o Ligu mistrů. „Pamatuju si, že Pavel Horváth nás v podstatě porazil sám, je to obrovská ikona a legenda. Jsem rád, že ho mohu poznat,“ popisuje s úsměvem.

Slovinský reprezentant se už trochu porozhlédl po Plzni a chce se učit češtinu. „Něco málo jsem viděl, ale opravdu ne všechno. Plzeň je přeci jen o dost větší než Maribor, ale těším se, až budu mít čas a město si projdu. Nějaká slova dokážu přeložit, ale všichni zatím na mě mluví příliš rychle. Určitě se ale chci učit česky, abych více rozuměl,“ uzavírá Erik Janža.

Fotogalerie