FC Viktoria Plzeň zakončila ligový ročník 2015/2016 vysokou porážkou se Slavií Praha. Ve 30. kole Synot ligy viktoriáni podali velmi špatný výkon a prohráli 0:5.

„Sezona pro nás byla velmi úspěšná, jsme strašně rádi, že máme titul. Fanouškům se ale za závěr sezony omlouváme, takové zápasy se nesmí opakovat,“ říká Daniel Kolář. „Stane se, že vám někdy zápas nevyjde a fotbalově se nedaří. My jsme měli bojovat a to tam dnes prostě nebylo. Fanouškům patří největší omluva, je to ostuda a moc nás to mrzí,“ dodává Jan Kovařík.

Proti Slavii se opakoval špatný vstup do utkání stejně jako v minulém kole s Jabloncem. Plzeň po dvaceti minutách prohrávala o dvě branky. „Dostali jsme z prvních dvou střel dva góly, nastřelili jsme dvě tyčky, nám se míče odrážely pryč a jim do branky. V podstatě z každého útoku jsme dostali gól, naopak my jsme se nedokázali prosadit, a proto jsme prohráli takovým rozdílem,“ popisuje Kolář. „Je to strašný výsledek a my jsme dnes hráli hodně naivně. Z pěti útoků jsme dostali v první půli tři góly. Chybělo nám štěstí, ale především my jsme podali velmi špatný výkon,“ doplňuje Kovařík.

Hráčům Viktorie tak začíná měsíční dovolená, nastupovat do ni ale budou se smíšenými pocity. „Je to určitě velká kaňka za tou sezonou a nemělo se to stát. Nechtěli jsme končit takto, ale bohužel stalo se. Každý v kabině si musí sáhnout do svědomí, teď si od fotbalu odpočinout a připravit se na novou sezonu,“ říká střední záložník.

Porážka 5:0 je pro Plzeň nejvyšší za posledních deset let. „Určitě bychom si na to neměli zvykat, nikomu z nás se to nelíbí a musíme se z toho poučit,“ zamýšlí se Daniel Kolář. „Musíme zamakat a v příští sezoně se pokusit udělat další vítěznou sérii. Na tento zápas asi naši fanoušci nezapomenou, nicméně my jim budeme chtít dopřát hezčí dny. Důstojné a vítězné,“ uzavírá Jan Kovařík.

Fotogalerie