Viktoriáni v generálce na jarní část soutěže prohráli s jihokorejským Daejeonem 0:2. Utkání po jeho konci zhodnotil záložník TomᚠHořava a hlavní kouč Roman Pivarník.

„Narazili jsme na kvalitního soupeře, který hrál na můj vkus poměrně tvrdě,“ řekl trenér Pivarník. V důsledku toho dokonce hráč Daejeonu dostal červenou kartu, viktoriáni ale předvedli pěkné gesto, když svolili k tomu, aby soupeř i nadále dohrával v jedenácti. „Svolili jsme k tomu, aby se nadále hrálo v plném počtu. Je ale pravda, že soupeř hrál často za hranicí faulů,“ míní kouč.

I TomᚠHořava si větší agresivity ze strany jihokorejského soupeře všiml. „Musíme zapracovat na tom, abychom se nenechali rozhodit, pokud nás někdo pokope,“ upozorňuje středopolař Plzně.

„Chtěli jsme vyhrát i dnes, to samozřejmě, ale prohrát jeden zápas v přípravě není špatné,“ podotýká Roman Pivarník, jemuž přitaká TomᚠHořava: „Je to taková naše tradice, že ty generálky úplně nezvládáme. Jsme zklamaní, že se nám nepodařilo vyhrát. Pokud chceme být v lize úspěšní, musíme tyto zápasy zvládat.“ Trenér Pivarník i TomᚠHořava však věří, že se výsledkově nepovedená generálka změní v úspěšnou jarní premiéru. „Musíme pro to udělat maximum,“ říká záložník. 

Soustředění ve Španělsku tak končí, zítra plzeňští fotbalisté odletí zpět domů. „To, co jsme po herní stránce chtěli, jsme splnili. Počasí bylo výborné, podmínky také a zátěž jsme rozdělili dostatečně. Poslední dva zápasy zvládli odehrát všichni hráči 90 minut,“ pochvaluje si trenér.

Do jarní části soutěže vstoupí Viktoria v sobotu 18. února od 18.45 hodin zápasem s Příbramí. „Těšíme se na začátek sezony a doufám, že i fanoušci. Snad se se všemi potkáme na stadionu a oslavíme první jarní výhru,“ přeje si TomᚠHořava. Fanoušky zve i Roman Pivarník: „Doma nás čeká jen sedm zápasů, takže doufám, že nás diváci budou podporovat.“

Fotogalerie