Viktoria Plzeň zvládla vítězně i dvanáctý ligový duel a ze zápasu v Karviné veze plný počet bodů. Utkání plné šancí ozdobil brankou i čerstvě dvaatřicetiletý záložník Daniel Kolář.

Narozeniny pomyslně oslavil závěrečným gólem utkání. „Je to hezké, ale těší mě především naše výhra. O to jde především a já jsem rád, že nám zápas vyšel,“ usmíval se po zápase. „Výhra se rodila těžce. Byl to náročný zápas, protože Karviná neměla co ztratit a navíc na nás byla dobře připravená. Hrála jednoduchý fotbal na vysoké útočníky, z čehož se jim hlavně ve druhém poločase dařilo těžit. Měli jsme to dnes hodně těžké, naštěstí jsme to zvládli a zvítězili,“ zhodnotil průběh utkání Kolář.

„Zápas jsme začali dobře, vstřelili jsme brzo gól, pak ještě jeden. Bohužel Karvinou vybudil poločas k tomu, aby se dostala do hry. Každá její standardka znamenala nebezpečí, protože Budínský to dobře kopal na vysoké hráče ve vápně. Matúš nás dnes několikrát podržel,“ přidal se Jan Kopic. „V prvním poločase jsme měli snad dvě pořádné šance a z nich dali dva góly. V takovém zápase to týmu hodně pomůže. Nám se to trochu vrátilo ve druhém poločase, kdy Karviná poslala na hřiště Wágnera, který jim dobře uhrával míče. To, že jsme přečkali největší karvinský nápor, bylo možná i trochu štěstí,“ dodává plzeňský záložník. 

Fotogalerie