Skvělý podzim za sebou mají dorostenci do devatenácti let. Výběr trenéra Jiřího Kohouta je na druhém místě o dva body za pražskou Spartou. Viktoriáni mají do jarní části sezony o motivaci postaráno, chtěli by totiž postoupit do UEFA Youth League

„Vítěz dorostenecké ligy U19 jde do mládežnické verze Ligy mistrů. To je pro ně velká a zdravá motivace. Viděli, jak tam hrála Příbram a že udělala velký úspěch. Samozřejmě, že si to chtějí také zkusit,“ říká trenér Jiří Kohout.

Devatenáctka má nakročeno k velkému úspěchu. „To, že by byl dorost takhle nahoře, jsme tady naposled zažili před deseti lety. V té době hrál za U19 například Vláďa Darida nebo Honza Mudra, který teď hraje v Hradci Králové. Kluci nakonec dokázali celou soutěž vyhrát. Pak ještě když tady hráli Michael Krmenčík nebo Matěj Končal, jejich ročník byl také silný a byli po podzimu druzí a nakonec skončili na třetím místě,“ doplňuje trenér U19.

Dorostenci Viktorie prohráli na podzim jen tři utkání a dalších 14 vyhráli. „Kluci mají velkou chu pracovat a snahu se zlepšovat. Ty výsledky té pohodě v týmu moc pomáhají. My jsme si dali vysoké cíle před sezonou a zatím se je daří plnit. Je před námi jarní část, která bude hodně náročná. Chceme si udržet výkonnost a ještě ji zlepšit,“ popisuje Kohout.

Asi nejcennější vítězství si připsali dorostenci do devatenácti let v listopadu, kdy v Luční ulici porazili velmi silnou Spartu. „Porazit Spartu vždy potěší, navíc to byl zápas, ve kterém jsme prohrávali. Odehráli jsme ale výborné zápasy například s Olomoucí nebo s Ostravou. To jsou oba soupeři, kteří chtějí hrát moderní fotbal, takže to bylo i pěkné pro oko diváka,“ popisuje kouč.

I přes dobře rozehranou sezonu trenér výběru U19 vidí na hře svých svěřenců chyby. Celý tým tak má před sebou stále hodně práce. „Naše hra je slušná, hodně držíme míč, ale máme problémy ve finální fázi. Měli bychom dávat více gólů, na to kolik si vytvoříme šancí. Chybí nám zabiják střelec. Například LukᚠMatějka, který teď hraje za juniorku, je hodně výrazný útočník a s ním bychom na tom byli ještě lépe. Na druhou stranu nás může těšit, že góly dává v podstatě celý tým,“ uzavírá trenér Jiří Kohout.