Téměř tisícovka viktoriánů vyrazila podpořit svůj klub do italské metropole. Na Stadio Olimpico byli pořádně slyšet a i přes porážku fandili až do závěrečných minut. „Vážíme si toho. Máme skvělé fanoušky a opět to potvrdili, všem patří velké díky,“ zní z hráčské kabiny po návratu z Říma.

Příznivce červenomodrých barev potkala při cestě na stadion řada nepříjemností v podobě přísných osobních prohlídek, nedokonalé kyvadlové dopravy řízené policií či záměně vstupenek mezi jednotlivými fanoušky. „Velmi nás to mrzí, dostáváme od fanoušků řadu informací, s čím vším se museli potýkat. Snažili jsme se přímo na místě problémy řešit a tímto bych všem chtěl poděkovat za trpělivost a spolupráci. Jsme rádi, že se nakonec všichni do ochozů dostali,“ říká tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Na všech italských stadionech, Řím nevyjímaje, platí velmi přísná bezpečnostní opatření. „S AS Řím jsme samozřejmě vše konzultovali, ale veškeré pravomoce jsou v rukách tamní policie. Jakmile se nás fanoušci obrátili, snažili jsme se vše řešit. Nicméně řadu věcí jsme nebyli schopni ovlivnit ani my, ani domácí AS,“ dodává Hanzlík.

Podpory fanoušků si Viktoria nesmírně váží. Pochvalná slova na adresu zaplněné sektoru zazněla ihned po utkání v kabině. „Naši fanoušci byli slyšet hodně, vyrovnali se i domácím. Vážíme si toho, že za námi cestovali a snad si výjezd užili, i když jsme je výsledkem asi moc nepotěšili. Budeme se vše snažit odčinit hned v neděli doma s Brnem. Chceme vyhrát i pro naše fanoušky,“ má jasno David Limberský.