Ligový podzim zvládli zakončit vítězně a pojistili si tak první příčku v tabulce. Svěřenci trenéra Karla Krejčího porazili Duklu Praha 3:0. Pro plzeňského kouče se jedná o jedenáctý vítězný zářez z dvanácti zápasů Synot ligy.

„Jsme rádi, že jsme zvládli poslední utkání a udrželi si náskok tří bodů. Klukům je potřeba za ligový podzim určitě poděkovat. Co se týče dnešního utkání, určitě nám vyšel úvod, kdy TomᚠHořava vstřelil krásnou branku. Měli jsme několik rychlých akcí s kvalitní přechodovou fází, které jsme ale nedokázali dotáhnout do gólu. Před půli jsme měli trochu štěstí, kdy jsme dvakrát vykopávali míč z prázdné brány,“ uvědomuje si Krejčí. „Ve druhém poločase jsme chtěli víc držet míč a neakceptovat hru nahoru dolů. Pomohl nám druhý gól ze standardky a třetí branka po krásné akci. Věřím, že si i fanoušci přišli na své,“ hodnotí plzeňský trenér druhý poločas. „Trochu jsem se Dukly obával, když jsem sledoval jejich neporazitelnost na hřištích soupeřů. Ale nakonec jsme zápas zvládli skvěle,“ dodává.

Pražský celek přicestoval do Plzně s ambicí na otevřenou partii. „Dukla nechce stát v deseti lidech na šestnáctce, takže jsme měli více prostoru pro útok. Hrají fotbal, na který se dá dívat, a s námi si to chtěla rozdat na férovku. S Duklou jsou to vždy těžké zápasy, oceňuji, že přijeli s hrou, která se divákům líbí,“ přemýšlí hlavní trenér Viktorie.

Kvalitní výkon korunoval obránce Jan Baránek vstřelenou brankou. „Základní sestava se v podzimní části vykrystalizovala, především mladí hráči se v závěru podzimu chopili své role skvěle. Jan Baránek je pokorný, pracovitý a všichni mu jeho dobré výkony přejeme. Navíc umí dávat góly, což je u něj něco navíc. Je to určitě cesta, kterou chceme jít. Těší mě, jakým způsobem se mladí hráči včetně něj do sestavy zařadili a jak své úlohy zvládají,“ říká Krejčí.

Viktoriáni mají za sebou obdivuhodnou šňůru dvanácti zápasů, z nichž pouze v jednom ztratili body. „Kdyby mi někdo na začátku řekl, že vyhrajeme jedenáct zápasů z dvanácti, bral bych to všema deseti. Docela mě překvapuje, že jsem v Plzni vlastně nezažil remízový zápas. Fanoušci vyvolávají ‚remízu nechceme‘ a my za tím jdeme stejně. Byli jsme fanouškům trochu dlužni za naše vystoupení v Evropské lize a věřím, že tímto jim to trochu splácíme,“ uzavírá Karel Krejčí.

Fotogalerie