Záložník Viktorie Plzeň má silné vazby na hanácký region, nebo v jeho metropoli Olomouci strávil před svým přesunem do Plzně rovných deset let. Pro usměvavého Moravana a dvojnásobného otce představují vánoční svátky možnost aspoň na chvíli si odpočinout od každodenního fotbalového shonu.

„Pamatuji si Vánoce, když jsem byl malý kluk. Sešla se celá rodina, všechny děti, těšili jsme se na Ježíška a nemohli se dočkat, než skončí štědrovečerní večeře, abychom už mohli jít ke stromečku. Vždycky jsem si přál autodráhu nebo auto na dálkové ovládání. To jsou dárky, které má rád každý malý kluk,“ vzpomíná Hořava. „Později jsem si začal uvědomovat, že Vánoce zase tak úplně nejsou jen o dárcích, ale o něčem jiném. Ale to už jsem byl dospělejší a měl víc rozumu,“ usmívá se plzeňský záložník. „Stejně jako vloni pojedeme i letos na Moravu. Moc se na to těším, protože spoustu blízkých příbuzných jsem dlouhé měsíce neviděl. K Vánocům samozřejmě patří pohádky, stromeček, vánoční cukroví, tradiční štědrovečerní večeře, což jsou ty vnější věci. Ale člověk by se měl obrátit i trochu do sebe, takže půjdeme do kostela, kde je ta atmosféra ryze vánoční. Rodiče mě k tomu odmala vedli a myslím si, že každý člověk by měl v sobě pěstovat určité hodnoty, které v dnešní době tolik schází,“ přemýšlí TomᚠHořava.

„Milí fanoušci Viktorie Plzeň, přeji vám šastné a veselé Vánoce plné lásky, klidu a pohody. Abyste prožili takové svátky, které si z hloubi duše přejete. Zároveň bych vám rád popřál, abychom tady za půl roku mohli slavit obhajobu mistrovského titulu, ale všichni víme, že jsou i důležitější věci. Takže všichni zůstaňte šastni a zdrávi,“ přeje plzeňským fanouškům TomᚠHořava.