V době, kdy nemohou hráči kvůli epidemii dělat fanouškům radost na hřišti, startuje zajímavý esportový projekt. A Viktorku v něm v konkurenci dalších 12 ligových týmů bude reprezentovat Jan Kopic!

Viktoriánský záložník vstoupí do Datart e:LIGA Challenge příští středu, kdy jej v populární hře FIFA čekají zápasy v základní skupině „C“. Do ní byl nalosován společně s Vítem Benešem z Olomouce a Dominikem Křížem z Příbrami. Hráči si to mezi sebou rozdají dvoukolově každý s každým, dva nejlepší následně postupují do play off. V něm se bude hrát o prémii 100 tisíc korun, kterou vítězný hráč věnuje na nákup ochranných pomůcek v boji s koronavirem.

„Na turnaj se těším, myslím, že to je zajímavé zpestření pauzy a věřím, že to hlavně pobaví naše fanoušky, kterým nyní nemůžeme dělat radost našimi zápasy,“ říká Jan Kopic.

A jak si na souboje s Olomoucí a Příbramí věří? „Jsem trochu v očekávání, nevím, jak na tom budou ostatní kluci. Třeba Beny je dobrej, pamatuji si ho ještě ze vzájemných zápasů z Jablonce. Ale budu se snažit,“ slibuje záložník.

Premiérový šampion Datart e:LIGA Challenge bude znám v sobotu 18. dubna a jeho mateřský klub bude spolu s hráčem rozhodovat o tom, které organizaci poputuje 100 tisíc korun, které věnuje pořadatel turnaje Ligová fotbalová asociace ze svého Nadačního fondu Zelený život.

Jan Kopic bude v akci ve středu 8. dubna od 19:00 proti Benešovi a od 20:00 proti Křížovi, další týden, tedy 15. dubna, od 19:00 proti Křížovi a od 20:00 proti Benešovi.

Zápasy budou k vidění na ligových sociálních sítích nebo na webu projektu www.e-liga.cz.

Složení základních skupin
Skupina A: Provod (SLA), Trmal (SLO), Železník (OPA).
Skupina B: Bartošák (ZLN), Knejzlík (LIB), Matoušek (JAB).
Skupina C: Beneš (OLO), Kopic (PLZ), Kříž (PRI).
Skupina D: Číž (OVA), Nečas (BOH), Žitný (TEP).