Viktoriáni se ukázali na esportovém poli. Záložník Jan Kopic vzal opět do ruky ovladač a ve hře FIFA 20 v rámci Datart e:LIGA challenge oslavil postup do semifinále, zatímco T9Laky si vyzkoušel reprezentaci České republiky v soubojích s Rakouskem a Německem.

Ve čtvrtfinále se Jan Kopic utkal s Patrikem Žitným z Teplic. První zápas skončil remízou 0:0, a tak muselo rozhodovat prodloužení hrané na zlatý gól, které Kopi zvládl. V dalším souboji se radoval soupeř, ale v tom rozhodující opět vyhrál viktorián 1:0 v prodloužení, a to ještě stylově – vítězný gól totiž vstřelil sám se sebou.

„Byl jsem ale propocený jak po normálním zápase,“ řekl s úsměvem. „Hodně jsem se zlepšil v bránění, ještě musím trochu potrénovat střelbu,“ je si vědom Jan Kopic.

V semifinále, které se hraje příští středu, ho čeká Matouš Trmal ze Slovácka. Ten ve čtvrtfinále porazil Lukáše Bartošáka ze Zlína, ve skupině pak získal devět bodů proti Železníkovi z Opavy a Provodovi ze Slavie.


Den předtím si pak LukᚠPour alias T9Laky vyzkoušel, jaké to je reprezentovat Českou republiku na poli eSportu. V rámci FIFA eNATIONS StayAndPlay Cupu se Češi utkali s Rakouskem a Německem.

V prvním zápase nastoupil Laky proti čtvrtému nejlepšímu hráči FIFA na světě, a to HSV_Umut, který reprezentuje německý Hamburk. Dvěma góly na konci utkání si viktorián připsal cenné vítězství 3:1! Útočník Patrik Schick posléze podlehl Nicu Schlotterbeckovi z bundesligového Freiburgu.

V následujícím souboji se Laky utkal s rakouským hráčem FIFA Juno16x. Další vyrovnaný zápas už mu ale tentokráte nevyšel dle představ, soupeř zvítězil 3:2. Po něm pak Patrik Žitný remizoval 1:1 s Michaelem Gregoritschem z Schalke.

Český tým tak ze skupiny nepostoupil, ale Laky si připsal další cenné zkušenosti.