19. 2. 2016    Zápas

Jarní premiéra proti Teplicím vynesla Viktorii tři body

FC Viktoria Plzeň
5. Kolář

18. kolo / Pátek 19. 2. 2016, 20:15 / Doosan Arena

18. kolo / Pátek 19. 2. 2016, 20:15
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:0

(1:0)

FK Teplice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Matějů, Hejda, Baránek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic (76. Petržela), Kolář (90. Vaněk), Kovařík – Ďuriš (69. Krmenčík)

FK Teplice

Chudý – Vondrášek, Jeřábek, Tsiskaridze, Krob – Soungole (78. Táborský), Kodeš – Kukec (83. Gregáň), Vachoušek, Fillo – Vaněček (66. Kapolongo)

statistiky

Branka: 5. Kolář, ŽK: Soungole, Kukec, Rozhodčí: Marek – Pilný, Pochylý

Diváci: 10 068

Poprvé v roce 2016 se sešli plzeňští fanoušci v Doosan Areně v pátek 19. února u příležitosti zápasu s celkem Teplic. Synot liga zavítala do Doosan Areny, ve které probíhají rozsáhlé stavební úpravy, přesně po jednasedmdesáti dnech.

Viktoriáni začali duel pěkně z ostra. Po prvním rohovém kopu se k míči dostal Daniel Kolář a v páté minutě hlavou rozšířil své střelecké konto už na tři jarní zásahy – 1:0! O pět minut později našel opět z rohového kopu Kovařík osamoceného Hejdu, jeho hlavičku ale zvládl brankář Chudý lapit. Viktoriáni v průběhu prvního poločasu svého soupeře jasně přehrávali, a když už se Tepličtí dostali na svou útočnou polovinu, většinou ztráceli po nepřesných přihrávkách míč. Z převahy těžili viktoriáni i nadále, pouze do nohou teplických obránců střílel Hořava, Hejdovu hlavičku zastavil na brankové čáře Chudý. První vážný zákrok si připsal Matúš Kozáčik ve 43. minutě, kdy reflexivně zachytil míč, který vyletěl z chumlu hráčů před plzeňskou brankou. Rozhodčí Marek ukončil první poločas přesně s uplynutím pětačtyřicáté minuty za stavu 1:0 pro domácí.

Ve druhé půli zvolili Tepličtí hráči ofenzivnější pojetí hry, než v prvním poločase, viktoriáni tak mohli využívat otevírajících se okének v obraně soupeře. V 53. minutě vychytal Hořavovu prudkou střelu z bezprostřední blízkosti gólman Chudý, který následně neměl problém s nedůrazným zakončením Kopice. Viktoria pokračovala v aktivním herním stylu plném kombinace, který v 68. minutě vyústil v zakončení z kopačky Jana Kovaříka. Přízemní pokus ale branku minul. O minutu později přišel čas na obnovenou premiéru Michaela Krmenčíka v červeno-modrém dresu. Na hrací ploše totiž vystřídal Michala Ďuriše. Ve chvílích, kdy se Teplice začaly více osmělovat směrem do ofenzivy, přišel na hřiště Milan Petržela, opačným směrem putoval Jan Kopic. Viktoriáni se v závěru utkání soustředili více než na ofenzivu na zodpovědnou obranu s možností rychlého přechodu do útoku, náznaky šancí zaznamenali Petržela s Krmenčíkem, své akce ale nedotáhli do konce. Na poslední minuty se do hry dostal také uzdravený Ondřej Vaněk, který si u postranní čáry plácl s Danielem Kolářem. Rozhodčí po dvou nastavených minutách ukončil zápas a definitivně stvrdil vítězství Viktorie Plzeň.

Související články