Lepší návrat na trávníky si skoro ani nešlo přát! Viktoriáni po více než dvou měsících znovu okusili ligový fotbal a začali hned zostra. Ve šlágru 25. kola FORTUNA:LIGY porazili pražskou Spartu na jejím hřišti 2:1 a připsali si tak další tři body do tabulky. Po zápase byli šastní jak trenér Adrian Guža, tak střelci obou branek – LukᚠKalvach a Jean-David Beauguel.

„Je to pro nás velmi cenné vítězství, které se zrodilo po skvělém vstupu do zápasu a aktivní hrou, kdy jsme chytili tempo a dominovali jsme. Důležitým druhým gólem jsme jim odskočili,“ začal hodnotit lodivod týmu Adrian Guža. „Když Sparta hrála v posledních deseti minutách na maximální riziko, tak jsme měli být produktivnější a dřív to uzavřít,“ bylo jediné, co ho mrzelo.

První krok za třemi body udělal ve 26. minutě LukᚠKalvach, který napřáhl zpoza vápna a křížnou střelou na zadní tyč otevřel skóre. „Naváděl jsem si to sám a do poslední chvíle jsem čekal, jestli se někdo pohne, nebo se mi něco otevře. Pak už jsem slyšel i kluky, jak volají střílej, tak jsem to zkusil a nějak to tam zapadlo. Jsem rád, že jsem to tak trefil,“ řekl ke svému gólu.

Vítěznou bombu – a to doslova – pak trefil zkraje druhé půle Jean-David Beauguel. Ten svou střelu opřel o břevno, které v Praze zvoní možná ještě teď. „Viděl jsem, že se za mnou vrací obránce, proto jsem si řekl, že to nepůjde přesně umístit a vsadím vše na sílu. Chtěl jsem to napálit tak, aby to zničilo bránu (smích). Ten gól nám všem hodně pomohl,“ prozradil francouzský útočník v rozhovoru.

Nejvíce viktoriány samozřejmě těší, že znovu rozjetou ligu začali vítězně. „Jsem rád, že jsme zvládli tak dobře vstoupit do toho kolotoče zápasů, který nás teď čeká,“ narazil Kalvach na náročný program. „Teď to bude hodně intenzivní. Budeme hrát každé tři dny, takže bylo důležité začít vítězstvím,“ přikývl Beauguel.

I když fanoušci nemohli být při této důležité výhře osobně na stadionu, i tak fandili Viktorii, kde se dalo. „Viděl jsem video z autokina, to bylo super. Chtěl bych je všechny pozdravit a poděkovat, že nás i takhle na dálku podporovali,“ vzkázal do Plzně LukᚠKalvach. „Děkujeme fanouškům za podporu, kterou jsme cítili i na dálku. Věděli jsme, že jsou při nás i v takovém zápase s velkým rivalem a věřím, že je kluci potěšili,“ doplnil kouč Guža.

Fotogalerie