Letní příprava začala. V horkém počasí se viktoriáni sešli k prvnímu tréninku před sezonou 2017/2018 pod vedením hlavního trenéra Pavla Vrby, který si úvodní jednotku pochvaloval.

„Když jsem do Plzně přišel poprvé, ambice byly úplně jiné než dnes. Tehdy se snilo o stabilizaci kádru,“ zavzpomínal Vrba. „Chtěl bych navázat na výsledky, jaké Plzeň v posledních letech měla. Budu rád, když se budeme pohybovat tam, kde Viktorka v posledních sedmi letech byla,“ má jasno.

Do přípravy se ještě nepřipojilo několik hráčů, zejména reprezentanti. Postupně ale bude docházet k zužování kádru. „Chtěl bych mít 20 hráčů a 3 brankáře,“ předeslal Pavel Vrba, který je spokojen i s tím, jak celek posílil: „Chtěli jsme čistě defenzivního záložníka, což se nám povedlo, přišel Diego Živulič. V útočné fázi pak možná budeme někdy používat systém 3-5-2, takže jsme chtěli minimálně tři útočníky – proto přišel Jakub Řezníček. A co se týče Dana Koláře, tak jemu věřím, že do mužstva patří.“

Spokojen je i generální manažer Adolf Šádek. „Přivedli jsme ty hráče, které jsme chtěli. Ale vždy tvrdím – nikdy neříkej nikdy, další tedy vyloučit nemohu. Každopádně nutkavou potřebu získávat další hráče již nemáme,“ deklaroval.

Prvním asistentem Pavla Vrby bude Dušan Fitzel, druhým Zdeněk Bečka a gólmany bude trénovat Martin Ticháček. Trenérský štáb opustil Pavel Horváth, který se nedávno domluvil na smlouvě s Baníkem Sokolov. „Pro Pavla je to správné rozhodnutí. Pokud chce někdy dělat hlavního trenéra, je to pro něj dobře,“ myslí si Vrba.

A jeho cíle do nové sezony? „Každý trenér chce, aby jeho mužstvo hrálo líbivý fotbal. V evropských pohárech se budeme chtít probojovat do skupinové fáze,“ uzavřel tiskovou konferenci.

Fotogalerie