V prvním utkání 2. předkola Ligy mistrů remizovali viktoriáni s Olympiakosem v Doosan Areně 0:0. Jak duel zhodnotili trenér Pavel Vrba, záložník Jan Kopic a obránce Adam Hloušek?

„Průběh zápasu napovídal tomu, že jsme mohli uhrát lepší výsledek, ale bohužel jsme gól nedali. Hlavně v první půli jsme měli slušné šance,“ mrzelo Kopice. „Škoda, pak by se hrálo určitě lépe. Lidi nás hodně tlačili, atmosféra byla super. Od 70. minuty už jsme to nemohli moc otevírat, protože dostat gól by bylo smrtící,“ uvědomoval si.

Adam Hloušek byl velmi spokojený s udrženou nulou vzadu. „To je před venkovní odvetou velmi důležité. Každý gól co pak v Řecku dáme bude obrovsky cenný. A my se o to pokusíme,“ slibuje levý krajní bek. „Na domácí půdě bude Olympiakos určitě lepší, budeme se muset připravit na trochu jiného soupeře,“ varuje Kopic.

Velké problémy se snažil Hlouškovi způsobovat krajní záložník Olympiakosu Daniel Podence. Mrštný Portugalec se pokaždé snažil o kličky a rychlé sprinty. „Proti malým hráčům se vždy hraje hůř, musel jsem si často dávat pozor, aby se mi tam někde nevysmýknul. Až na nějaké malé akce to ale bylo v pořádku, do obrany jsme obstáli všichni,“ potěšilo zkušeného zadáka.

Pavel Vrba: Venku umíme překvapit, věřím, že gól dáme!

A jak bral bezbrankový výsledek trenér Pavel Vrba? „Uhrát doma 0:0 není úplně nejpozitivnější, protože odveta v Řecku bude hodně složitá. Ale pokud vstřelíme branku, budeme mít velkou naději. Dnes se ukázalo, že pokud zodpovědně bráníme, tak soupeře, který je v ofenzivě výjimečný, do žádné větší šance nepustíme. My jsme měli naopak šance, ale bohužel jsme gól nedali,“ zhodnotil zápas.

Od odvety v Pireu očekává náročný souboj. „Bude to úplně jiný zápas. Čeká nás horká půda, ale jsem přesvědčený, že gól dáme! Často se nám dařilo venku překvapit, doufám, že se nám to podaří i za týden,“ přeje si.

Zkušený kouč si je samozřejmě vědom, že v Řecku bude panovat bouřlivá atmosféra. „Všechny zápasy v jižních státech jsou hodně divoké. Fanoušci tvoří skvělou atmosféru, ale my už jsme takové zápasy hráli a určitě na to budeme připravení,“ věří Vrba.

Fotogalerie