Viktoria Plzeň dokázala vstoupit ligového ročníku 2015/2016 vítězsvím. Slavii Praha dokázali Západočeši vstřelit dvě branky a vyhrát 2:1. Trenér domácích Miroslav Koubek na pozápasové tiskové konferenci popisoval utkání se Slavií jako duel dvou rozdílných poločasů.

„Mohu říct, že jsme spokojeni s vítězstvím. Především ve druhém poločase se ale musela výhra vydřít. První půli jsme měli proti dobře bránící Slavii pod kontrolou. Druhý poločas jsme nehráli dobře a jednoznačně musím konstatovat, že jsme ztratili klid a začali chybovat. Prohráli jsme několik soubojů a kazili jednoduché přihrávky. Soupeř ztratil ostych a dokázal skórovat. Slavia byla taková, jakou jsme čekali. Měla sestavu složenou z kontaktních typů a její fyzická připravenost nám dělala problémy,“ říká trenér Koubek.

Ve dvou utkáních vstřelili Západočeši čtyři branky, všechny byly vstřeleny hlavou. „Dlouhodobě se snažíme hrát hodně po stranách a z těch prostorů v našem podání přicházejí centry. Poté je hodně blízko ke vstřelení gólů hlavou,“ komentuje Koubek. 

Do hry nasadil plzeňský lodivod kromě Ondřeje Vaňka také dva rychlostní ofenzivní typy. „Obraz hry byl takový, že se tyto změny nabízely. Noví hráči naši hru oživili a začínal se tvořit scénář, který si toto řešení vyžadoval,“ říká hlavní trenér ligového mistra.

Po výhře nad Slavií své myšlenky směřuje směrem k úternímu zápasu třetího předkola Ligy mistrů v Izraeli. „V Tel Avivu by tento výkon nestačil. Tam na nás čeká vynikající soupeř s výbornou ofenzivou. Musíme být lepší než dnes ve druhém poločase, který se mi nelíbil. Poznatky z dnešního zápasu jsou směrem k úterku cenné,“ přemýšlí Koubek. Se svým mužstvem bude mít nabitý program. „Začínáme regenerovat, zítra se sejdeme k tréninku. V neděli budeme mít čas na taktickou přípravu na soupeře a už v pondělí ráno letíme do Izraele,“ popisuje. 

Fotogalerie