V sobotu 30. dubna 2016 odehraje FC Viktoria Plzeň utkání 27. kola Synot ligy a pokud Západočeši získají v zápase s Baníkem Ostrava aspoň bod, obhájí titul mistra ligy.

„Musíme to utkání zvládnout a opravdu hodně se těším. Jsme krůček od našeho cíle, stačí nám sice bod, ale určitě budeme hrát na vítězství,“ říká obránce Jan Baránek.

Viktoria má v tabulce jedenáctibodový náskok na druhou Spartu, hráči ale ví, že je ještě čeká náročná bitva. „Jistého nic nemáme. Budeme hrát ze zajištěné obrany a pokusíme se co nejrychleji vstřelit branku, abychom měli utkání celou dobu pod kontrolou. Nervózní možná trochu budu, ale neřekl bych, že bychom měli být nějak psychicky svázaní. To spíš jsme mohli být v minulých zápasech, teď nás od titulu dělí bod a my ho budeme chtít co nejdříve urvat,“ zamýšlí se stoper Plzně.

Za čtvrtým titulem požene hráče vyprodaná Doosan Arena. „Na atmosféru se moc těším. Přijedou i fanoušci Ostravy, takže bude opravdu oboustranně skvělá kulisa. Naši příznivci nás poženou za úspěchem a my jim budeme chtít poděkovat výhrou a titulem,“ dodává Baránek.

Pokud dokáže Plzeň Ostravu porazit, zavládne na viktoriánské straně velká radost, Baník se ale ponoří do smutku. V případě prohry totiž bude mít jistotu sestupu do druhé ligy. „Samozřejmě mě mrzí, že Baník pravděpodobně sestoupí. Jsem viktorián a Baník už je za mnou, jsem profesionál. Ale určitě nejsem rád, že Ostrava nejspíš sestoupí,“ uzavírá Jan Baránek, který na západ Čech přestoupil právě z Ostravy.