Viktoria Plzeň zvítězila na půdě jihomoravského Slovácka 2:1 a vkročila tak do jarní části domácí nejvyšší soutěže tříbodovým ziskem. O obě branky červeno-modrých barev se postaral záložník Daniel Kolář.

Výhra v prvním jarním kole na půdě soupeře byla po výsledkově nevýrazné zimní přípravě o to důležitější. „Příprava je pořád jenom příprava. Sice jí dáváme velkou váhu, ale já jsem jich zažil už tolik, že o tom vím své. V přípravném období můžeme všechno vyhrát a pak nám to nemusí jít v celé sezóně. Mistrovská utkání jsou trochu o něčem jiným a já jsem rád, že jsme dokázali zvládnout těžký zápas i přesto, že se nám příprava nepodařila,“ říká po vítězném utkání dvougólový střelec. „Ne, neměl jsem pochyby,“ odpovídá jednoznačně na konfrontaci s možností nejistého začátku jara. Během první půlhodiny vstřelili viktoriáni dvě branky. „Samozřejmě, že nám to pomohlo. Měli jsme i další šance, které jsme mohli vylepšit lépe. Ve druhé půli přišel do týmu soupeře Došek a Slovácko zjednodušilo hru. S nakopáváním jsme měli trochu problémy, ale jsme rádi, že jsme to nakonec urvali,“ popisuje Kolář.

Vítězný vstup do jara jistě pomůže celému plzeňskému týmu. „Je to úleva, jsme rádi za tři body. Jen škoda, že jsme si to ve druhém poločase trochu zkomplikovali. Slovácko se zvedlo a gól jsme dostali ještě poměrně brzo, takže jsme se ještě půl hodiny strachovali. Ale zvládli jsme to, takže se zápasem panuje spokojenost,“ rekapituluje Jan Baránek, který měl při zápase plné ruce práce s útočníky Koném a Doškem. „Je to o tom, že se musím snažit vyhrát každý souboj a hráči kolem mě pak mají za úkol posbírat odražené balóny. Oba útočníci soupeře byli velmi silní a bylo vlastně jedno, na koho to soupeř kope, o to to bylo složitější,“ dodává. 

Fotogalerie