Viktoriáni v úvodním utkání play-off o Evropskou ligu otočili průběh zápasu s kyperskou Larnakou z 0:1 na 3:1. Do odvety si tak vezou dvougólový náskok, sami si ale uvědomují, že je nečeká nic lehkého.

„Dnešní utkání bylo hodně náročné, a to jak fyzicky, tak fotbalově. Jsme rádi za výhru, ale nacházíme se teprve v poločase,“ říká Daniel Kolář, který se na otočce podílel brankou.

Do vedení šli hosté již v osmé minutě po gólu Acorána. „Pro některé to byl šok. Naštěstí jsme nezpanikařili, rychle jsme vyrovnali a potom ještě přidali další branky,“ ulevil si stoper TomᚠHájek. „Ukázalo se, že máme zkušený tým a nesesypali jsme se z toho. Nabídli jsme jim tam ovšem ještě další šance, v tomhle je určitě na čem pracovat,“ uvědomuje si Daniel Kolář.

Odveta je na programu za týden v Larnace, hrát se bude od 18:00 SEČ. „Čeká nás hodně náročné utkání, už jenom kvůli teplotám, které na Kypru budou. Jsme ale 90 minut od toho, abychom v Plzni hráli poháry, takže se na to musíme připravit po všech stránkách,“ burcuje Hájek.

Fotogalerie