7. 5. 2017    Juniorka - reportáž

Junioři zdolali Jablonec, prosadili se Krmenčík s Chrienem

FC Viktoria Plzeň

27. kolo / Neděle 7. 5. 2017, 11:00 / Luční

27. kolo / Neděle 7. 5. 2017, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:0

(2:0)

FK Jablonec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček (C) – Kadar, Teršl, Vacovský, Vukajlovič – Hlavatý (87. Mudra), Hromada – Rychnovský, Chrien (73. Debellis), Havel (80. R. Novák) – Krmenčík (61. Kopřiva).

FK Jablonec

Richter – Štěpánek, Šedý, Skuhravý (C), Haitl – Pleštil, L. Novák (56. Žemba), Munzar, Jelínek (71. Tešlár) – Bulíř, Díl (52. Fofanah).

statistiky

Branky: 1. Krmenčík, 37. Krmenčík, 46. Chrien, ŽK: Chrien – Skuhravý, Díl, Fofanah, Rozhodčí: Severýn – Melichar, Myška.

Diváci: 63

Juniorský tým Viktorie Plzeň na domácím hřišti porazil Jablonec 3:0. Dvakrát se trefil z áčka vypůjčený Michael Krmenčík, třetí branku zaznamenal Martin Chrien. Celé utkání odehrál také Jakub Hromada.

Domácí celek se dostal do vedení velice brzy. Po necelých 15 sekundách dostal od Hromady parádní pas za obranu Michael Krmenčík, který prokázal svůj gólový um a překonal gólmana Richtera. Utkání posléze bylo velice vyrovnané, nicméně další gól přidali Plzeňští. Ve 37. minutě se po krásné akci dostal k centru na levém křídle Nikola Vukajlovič, který přesně našel hlavu Michaela Krmenčíka, jehož hlavička skončila v rohu jablonecké brány – 2:0. Ještě před poločasem mohl severočeský celek snížit, nicméně ránu Michala Štěpánka perfektně vyrazil Dominik Sváček.

Vstup do druhé půle vyšel Viktorii náramně. Hned v její první minutě sice Bohumil Havel trefil tyčku, s dorážkou však přispěchal Martin Chrien, pro nějž již nebyl problém navýšit na 3:0. Svěřenci trenéra Radka Schveinerta již posléze v klidu kontrolovali své velké vedení. Za Jablonec mohl snížit Sebastian Munzar, ten ovšem z otočky trefil jen spolehlivého gólmana Sváčka. Plzeň tak vyhrála 3:0 a po 27 odehraných kolech je na devátém místě se 37 body a skóre 46:50.

hodnocení trenéra

Radek Schveinert (FC Viktoria Plzeň): „Jsem nadmíru spokojený. Klíčové bylo, že jsme dali brzy gól v první i ve druhé půli. To si myslím, že rozhodlo. Budu se opakovat – opět nám pomohli kluci z áčka, hlavně v gólech, Krmi se trefil dvakrát, Martin Chrien jednou. Jinak to bylo vyrovnané utkání, Jablonec má také šikovné kluky. Rozhodla ovšem zkušenost, takže jsem rád a doufám, že to takhle půjde i dál.“