5. 11. 2017    Juniorka - reportáž

Juniorka podruhé v řadě vítězí, o body obrala Mladou Boleslav

FC Viktoria Plzeň

14. kolo / Neděle 5. 11. 2017, 11:00 / MěS Mladá Boleslav

14. kolo / Neděle 5. 11. 2017, 11:00
MěS Mladá Boleslav

FK Mladá Boleslav

0:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Mladá Boleslav

Jedlička – Klíma, Kühnel (C), D. Novák, Machů (59. Dohnalík), Procházka, Krčmář, Levin, Zabilanský (70. Košek), Kopa, Vukadinovič.

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Skála, Vacovský, R. Novák (C), Ryška – Pavlík, Suchý – Kulhánek (82. Svoboda), Mudra (71. Pihrt), Arzberger (63. Vilček) – Pinc.

statistiky

Branky: 60. Arzberger, 90+2. Pihrt, ŽK: Levin – Pinc, Rozhodčí: Rejžek – Blažej, Vitner.

Diváci: 105

Junioři pokračují v dobré formě, z posledních devíti zápasů prohráli jen jednou. Dnes vezou domů velice cenné tři body z Mladé Boleslavi, kde po gólech Tomáše Arzbergera a Lukáše Pihrta zvítězili 2:0.

První vážnější akce se zrodila ve 14. minutě. Po centru nebezpečně dorážel Arzberger, ale míč poslal mimo pravou tyč Jedličkovy brány. Stejný hráč byl i u další šance, kdy se 12 metrů od branky dostal sám v pokutovém území k balonu, ale střílel těsně vedle. Nepřesnou mušku měl následně při střele levačkou i Jakub Kulhánek.

Viktoriáni šli do vedení po hodině hry, k odraženému míči se dostal TomᚠArzberger a povedenou střelou z voleje dal na 1:0. Druhou branku mohli hosté přidat o čtvrt hodiny později, nicméně zakončení Ryšky bylo ztečováno na rohový kop. Viktoria nadále držela hubené vedení, až ho v samotném závěru pojistila díky gólu Lukáše Pihrta na 2:0! Pihrt po přihrávce Pavlíka přehodil gólmana Mladé Boleslavi. Plzeň tak vyhrála o dva góly.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „První půle byla herně vyrovnaná, my jsme tam měli tři velké šance, počínali jsme si ale nepřesně v zakončení. Domácí tam měli jednu šanci, ale ta půle byla jinak herně vyrovnaná. Druhá již vyzněla herně lépe pro nás, byli jsme takoví soudržnější a v 60. minutě se Arzberger povedenou střelou z voleje z odrazu trefil na 1:0. V závěru jsme přidali z brejku na 2:0, Pihrt přehodil Jedličku po přihrávce Pavlíka. Pro nás určitě cenné vítězství, Boleslav je vždy kvalitní protivník.“