1. 9. 2017    Juniorka - reportáž

Juniorka v Liberci prohrávala 0:2, nakonec brala bod za remízu

FC Viktoria Plzeň

6. kolo / Pátek 1. 9. 2017, 13:00 / Stadion U Nisy

6. kolo / Pátek 1. 9. 2017, 13:00
Stadion U Nisy

FC Slovan Liberec

2:2

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Slovan Liberec

Konečný – Heppner, Ulbrich (82. Dokič), Blažek (C), P. Petr (86. Baláž), Kazda, Prokš, Dvořák, Michalec (86. Žižka), Kristian (89. Vébr), Gembický.

FC Viktoria Plzeň

Mařík – Kadar, Pek, Vacovský, Ryška (46. Štursa) – Pavlík, Suchý – Arzberger (78. M. Petr), Novák (C), Mudra (72. Vilček) – Řezníček.

statistiky

Branky: 30. Gembický, 55. Kristian – 64. Řezníček, 75. Vilček, ŽK: Ulbrich, Blažek – Mudra, ČK: 88. Blažek, Rozhodčí: Klíma – Wilczek, Novák.

Diváci: 110

Junioři Viktorie Plzeň vezou bod z Podještědí, kde proti Slovanu Liberec dokázali vyrovnat z 0:2. Jeden z gólů vstřelil z áčka vypůjčený útočník Jakub Řezníček, v 75. minutě pak vyrovnával TomᚠVilček.

Ve 24. minutě si první šanci vytvořil domácí Kazda, po pěkném sólu ale zblízka minul plzeňskou branku. Krátce nato se ovšem Slovan ujal vedení, když z pravé strany propálil v juniorce debutujícího mladého brankáře Richarda Maříka tvrdou ranou Dominik Gembický. Vyrovnat mohl Jakub Řezníček, jenomže jeho lob skončil těsně vedle tyče liberecké brány. V průběhu 37. minuty si brankář Mařík připsal skvělý zákrok proti šanci Petra Petra, do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro tým z Podještědí.

Do druhé půle chtěli viktoriáni zvýšit ofenzivní aktivitu, do hry tak místo Milana Ryšky šel Ondřej Štursa. Jenže v 55. minutě se za hranicí velkého vápna zmocnil balonu Michal Kristian a přesnou ranou k tyči navýšil na 2:0. Viktoriáni nesložili zbraně a o devět minut později snížil po povedené kombinaci Jakub Řezníček. Hosty posléze v několika situacích skvěle podržel Richard Mařík. Plzeňští zvyšovali útočnou aktivitu a vyplatilo se. V 75. minutě krátce po svém příchodu vyrovnal TomᚠVilček, ke kterému se dostal dlouhý centr za libereckou obranu – 2:2. Těsně před koncem utkání dostal domácí Jan Blažek druhou žlutou kartu a putoval předčasně do sprch. Plzeň tak vycítila šanci rozhodnout, ale žádnou z akcí už se do úspěšného konce nepodařilo dotáhnout. Utkání tak skončilo remízou 2:2.