20. 2. 2017    Juniorka - reportáž

Juniorka vstoupila do jara vítězně! Stejně jako áčko zdolala Příbram

FC Viktoria Plzeň

17. kolo / Pondělí 20. 2. 2017, 13:00 / Na Litavce

17. kolo / Pondělí 20. 2. 2017, 13:00
Na Litavce

FK Viagem Příbram

1:2

(1:2)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Viagem Příbram

Kočí – Břížďala, Kacafírek (81. Macek), Liščević, P. Pilík, Šrain (70. Makoš), Kvída, Květ, Januška, Holý (C), Ayong.

FC Viktoria Plzeň

Sváček (C) – Kadar, Teršl, Vacovský, Skála – Rychnovský, Mudra (73. Novák), Hlavatý (81. Kule), Debellis (68. Vukajlovič) – Kopřiva (84. Suchý) – Sedláček.

statistiky

Branky: 22. Ayong – 6. Sedláček, 31. Hlavatý, ŽK: Břížďala, Rozhodčí: Klíma – Vlasjuk, Petřík.

Diváci: 0

Viktoria Plzeň vstoupila do utkání skvěle a již v šesté minutě ji poslal do vedení po krásně sehraném protiútoku, dlouhé kolmé přihrávce Kopřivy za obranu a kličce vybíhajícímu brankáři Kočímu hostující útočník Jiří Sedláček.

Příbram po špatném vstupu do utkání ale převzala iniciativu a ve 22. minutě se jí podařilo vyrovnat. Domácí fotbalisté tak dlouho posílali do šestnáctky centry z pravé strany hřiště, až se po jednom z nich prosadil krásnou hlavičkou Karsten Ayong. Místo snahy o otočení výsledku týmu z hornického města ale přišel opět tlak Viktorie.

Hosté hrozili po rychlých protiútocích kolmými přihrávkami za obranu a po půl hodině hry byla jedna z nich opět zlomová. Martin Rychnovský rozehrál na pravé straně hřiště po faulu na Lukáše Mudru standardní situaci nakrátko a po krásné kolmé přihrávce Mudry za obranu se na pravé straně šestnáctky tentokrát prosadil Michal Hlavatý, jehož gól byl nakonec vítězný.

Příbram si po přestávce vytvořila několik slibných šancí, kapitán Štěpán Holý ale mířil jedovatou střelou zpoza šestnáctky vedle pravého horního rohu brány, zatímco střídající Jan Makoš několikrát pálil a hlavičkoval do rukavic skvělého brankáře Dominika Sváčka.

Plzeň po přestávce hájila jednobrankový náskok a vyrážela do rychlých protiútoků, potřetí v zápase se ale prosadit nedokázala, a tak si Viktoria odvezla z Příbrami tři body po těsné výhře 2:1.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Na jarní část jsme se připravili dobře. Příbram dnes nastoupila s dvojicí urostlých útočníků, což nebylo vůbec jednoduché, pro kluky to bylo něco nového. Vypořádali se s tím ale obstojně. Příbram moc nevymýšlela a hrála dlouhé balony právě na své útočníky. Jednou kaňkou bohužel je, že se zranil Venca Kule a posledních sedm minut jsme dohrávali v deseti, protože jsme neměli dalšího hráče na střídání. Klukům chci tedy poděkovat za obětavý výkon.“