3. 4. 2017    Juniorka - reportáž

Juniorka zůstává v jarní části neporažena

FC Viktoria Plzeň

22. kolo / Neděle 2. 4. 2017, 11:00 / Dubí – Pozorka

22. kolo / Neděle 2. 4. 2017, 11:00
Dubí – Pozorka

FK Teplice

1:1

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Teplice

Grigar – Král, Richter, Hasil – Berešík, Kodeš (30. Tesař), Martirosjan (86. Kotrba), Svoboda (82. Weber) – Žitný – Šup (77. Zeman), Vaněček.

FC Viktoria Plzeň

Sváček (C) – Matějů, Hájek, Vacovský, Skála – Hlavatý, Mudra (71. Teršl) – Rychnovský (82. Vukajlovič), Kopřiva (71. Suchý), Sedláček (63. Havel) – Poznar.

statistiky

Branky: 64. Šup – 11. Skála, Rozhodčí: Příhoda – Poživil, Kubr.

Diváci: 150

Junioři Viktorie remizovali v Teplicích 1:1. Pomohli jim k tomu i tři hráči z A-týmu – Aleš Matějů, TomᚠHájek a TomᚠPoznar.

Utkání začali v úvodu aktivněji hosté ze západu Čech, kteří zaměstnali domácího brankáře několika střelami ze střední vzdálenosti, ale strážce domácí svatyně zasahovat nemusel.

Nakonec se ale Viktoria přeci jen dostala do vedení, když po jedenácti minutách hry dostala k dispozici rohový kop, po jehož exekuci se ve vápně se všech nejrychleji zorientoval TomᚠSkála a prudkou ranou k tyči otevřel skóre celého duelu.

Za domácí mohli ještě během první půlhodiny odpovědět Žitný s Hasilem, pokusy obou zmíněných se ale mezi tyče branky Plzeňských nevešly. Hosté měli první půli ve svých rukou a hrozili především z křídelních akcí, avšak ani jedna z nich se již v pokračujícím průběhu poločasu neujala, a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:0 pro Plzeň.

Druhá půle začala opět aktivitou Západočechů, kteří se tlačili dopředu, nicméně obrana Teplic působila konsolidovaně a všechny dlouhé centry odvracela. Teplice se postupem času dostávaly do hry a začaly hrozit z brejku, nicméně brankář Sváček byl bez práce.

Nakonec se ale domácí mužstvo dočkalo vyrovnání. Po hodině hry se míč dostal ve vápně k Dominiku Šupovi, jenž přesnou ranou vrátil Teplice zpět do hry a umazal náskok Plzně. Domácí ožili a byli aktivnější, ale žádné šance z jejich strany nepřicházely.

Až minutu před koncem mohli Tepličtí zlomit zápas na svou stranu, ovšem střelu z hranice vápna mířící k tyči Sváček klíčovým zákrokem utkání zastavil. Na druhé straně měli hosté v nastavení k dispozici volný přímý kop na hranici pokutového území, ale také brankář Grigar podržel svůj celek a pokus, který přeletěl zeď a mířil k tyči, vyrazil mimo tři svou svatyni.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Byl to dobrý zápas, jeden z nejlepších, co jsme odehráli. V první půli jsme měli využít více šanci. V té druhé, i když je to srandovní, uschlo hřiště a kombinace byla hrozně těžká, terén nebyl vůbec srovnaný. Nám to vadilo více než soupeři. Nakonec Teplice zaslouženě vyrovnaly.“