Náročný program plzeňské Viktorie před reprezentační pauzou vyvrcholí v neděli 20. března na půdě Liberce, kam Západočeši zajíždějí v rámci 22. kola Synot ligy. Souboj prvního týmu tabulky se čtvrtým bude pro trenéra Karla Krejčího možností vyrovnat klubový rekord v počtu vítězných zápasů v řadě.

„Stejně jako každý další ligový zápas bude i ten v Liberci těžký. Je vlastně jedno, jestli hrajeme s Příbramí nebo s Libercem. Do Liberce pojedeme se zdravým respektem. Víme, že domácí poskládali skoro nové mužstvo, přišel nový trenér a už na podzim patřili k příjemným překvapením sezóny, když hráli pěkný fotbal. V domácím prostředí osmkrát vyhráli a dvakrát remizovali, což je skvělá vizitka,“ říká k nejbližšímu utkání Viktorie trenér Krejčí. „Narazíme určitě na mužstvo, které má svou tvář. Slovan se snaží o kombinační fotbal, rychlý přechod do útoku, celoplošný presing doplněný důrazem a agresivitou. Určitě nás nečeká nic jednoduchého, ale do zápasu jdeme s cílem navázat na poslední utkání, předvést dobrý výkon a pokusit se urvat tři body,“ dodává Krejčí.

Slovan Liberec přišel v zimě o dvě nejvýraznější postavy svého kádru Davida Pavlenku a Josefa Šurala. „Přijde mi, že se to na Liberci ani moc nepodepsalo. Šanci dostali další hráči a přivedli nové hráče, kteří do mužstva zapadli. Dobré výsledky a body dělají dál, Liberec navíc produkuje podobný fotbal jako na podzim,“ přemýšlí Karel Krejčí. „Terén asi nebude úplně ideální. Kromě kvality budou určitě rozhodovat souboje a důraz v nich. V tom se budeme muset domácím vyrovnat a navíc přidat fotbalovou nadstavbu,“ vnímá Karel Krejčí.