Se svým týmem navázal na vítěznou sérii z podzimní části. Trenér Karel Krejčí si po zápase pochvaloval průběh hry v prvním poločase, nad tím druhým ovšem zůstává zdvižený prst.

„Jsem rád, že jsme vstup do jarní části zvládli. V prvním poločase nám pomohl rychlý, po kterém jsme kontrolovali hru. Byli jsme aktivní, silní, ale i přesto jsme si vypracovali další situace, které jsme nevyřešili ideálně. Po přestávce si Slovácko pomohlo příchodem Doška, zjednodušili hru, navíc si pomohli penaltou. Na můj vkus to bylo až do konce příliš nervózní, ale jsem rád, že jsme zápas ubojovali. Tři body jsou pro nás v tuto chvíli to nejdůležitější,“ zhodnotil bezprostředně po závěrečném hvizdu Krejčí. „Slovácko je kvalitní mužstvo, myslím si, že moc bodů se z Hradiště vozit nebude“ dodává Karel Krejčí.

V zimní přípravě se viktoria musela potýkat s výsledkovým nezdarem. Vše ale odčinila první jarní výhrou. „Příprava je něco jiného než mistrovské zápasy. Ale i při našich soustředěních jsem viděl dobré momenty. Vím co v hráčích je a jsem si vědom, co umí. Dnes se potvrdilo, že máme kvalitní kádr,“ přemýšlí plzeňský trenér.

Rozhodování o základní jedenáctce probíhalo až do poslední možné chvíle. „O nasazení stoperské dvojice Hejda, Baránek a volbu mezi Matějů a Rajtoralem jsem přemýšlel do posledního dne. Chtěl jsem vidět, jak se budou jevit na posledních trénincích před odjezdem sem na Slovácko. Jsem rád, že mladí ukázali, že na to mají. Všichni tři obránci patřili mezi nejlepší na hřišti. Rajtoral i Hubník jsou zkušení borci a chápou současnou situaci. Nad osobními ambicemi převažuje touha po týmovém úspěchu,“ uzavírá Krejčí.

Fotogalerie