V letošní sezóně MOL Cupu má odchytáno všech šest utkání a lze předpokládat, že příležitost dostane i ve středeční semifinálové odvetě s Mladou Boleslaví. Petr Bolek se před zápasem těší, že se znovu představí před domácím publikem.

„Samozřejmě se moc těším, protože hrajeme doma. To je úplně jiné, než když jedeme někam ven. Věřím, že přijde co nejvíc fanoušků, kterým budeme moct ukázat, že dokážeme zahrát lepší zápas, než tomu bylo minule v Boleslavi. Chceme hrát to, na co jsme zvyklí a nepřistoupit na styl Mladé Boleslavi,“ říká před utkáním brankář Bolek. K postupu do finále pohárové soutěže musí viktoriáni zvrátit jednogólové manko z venkovního hřiště. „Kdybychom nevěřili, že dokážeme postoupit, nemusíme ani chodit na hřiště. Je škoda, že jsme venku nedali branku, ale hrajeme doma a věřím, že jsme schopni vyhrát o dva góly,“ zůstává odhodlaný Bolek.

Zápasovou praxi plzeňská dvojka jednoznačně vítá. „Je dobře, když se člověk podívá do branky, by to není každý týden. Je lepší, když gólman nechodí jen na tréninky, ale zachytá si i ostrý zápas. I když já vždycky říkám, že čím jsem starší, tím se dokážu lépe připravit v tréninku. Když delší dobu nechytám, tak díky tomu nejsem v zápase jak v Jiříkově vidění,“ přemýšlí Petr Bolek, který v úvodním duelu semifinále zneškodnil Magerův pokutový kop. „Znám ho už z dorostu a vím, že vždycky měl fantastickou levačku. Tipnul jsem si, kam by asi mohl střílet a vyšlo to. Měl jsem štěstí. Ale věřím, že jsem si ho nevybral všechno a že i ve středu dokážu pomoct týmu k postupu,“ uzavírá plzeňský brankář.