Viktoria Plzeň zvládla velikonoční utkání proti Slovácku a zvítězila 2:0. Trenér Zdeněk Bečka tak plzeňskému publiku věnoval při své domácí premiéře nejlepší možný dárek. Ačkoli byl s výsledkem zápasu spokojený, ve hře svého celku spatřoval určité nedostatky.

„Jsme rádi za tři body a přiblížení se titulu. Hra nebyla podle našich představ, byli jsme zezačátku zbytečně nervózní. Když jsme se zklidnili, tak jsme měli dobré náznaky. Stále to ale ještě nebylo to, co bychom si představovali,“ hodnotí zápas trenér Zdeněk Bečka. „Pro nás je teď každý zápas stěžejní. Kluci odevzdávají na hřišti maximum, ale někdy je to zkrátka tak, že to prostě nejde,“ říká Bečka k vlažnějšímu vstupu do zápasu.

V duelu se Slováckem nad devíti viktoriány visela hrozba čtvrté žluté karty. „Před utkáním jsme o tom vůbec nemluvili, protože by to mohlo být kontraproduktivní. Hráče jsem nabádal, aby bojovali a rvali se, jako by žádné karty nebyly. Jsem rád, že to všichni zvládli,“ těší hlavního kouče Viktorie.

Svůj stý gól v kariéře a padesátý v dresu Viktorie vstřelil den po svých 34. narozeninách Marek Bakoš. „Před Markem musím smeknout. Je maximálně pracovitý, pracuje skvěle na tréninku i po něm. V zápase i kabině je pro nás nesmírně důležitý svým nasazením. Dokáže hráče okolo sebe strhnout a všichni jsme moc rádi, že ho v týmu máme,“ prohlásil na adresu plzeňského útočníka Zdeněk Bečka.

Fotogalerie