Návrat do Českých Budějovic po pěti letech vyšel Viktorii Plzeň náramně! Tým trenéra Pavla Vrby uspěl na jihu Čech 3:0. Zápas kromě kouče zhodnotili TomᚠHořava, který odehrál 300. ligový zápas, a útočník Michael Krmenčík.

„Výsledek 3:0 vypadá jednoznačně, ale Budějovice do toho šly naplno a hrály hodně fyzický fotbal. Dali jsme dva celkem slepené góly a měli i další šance, to nás uklidnilo,“ popisuje průběh duelu TomᚠHořava. „Druhý poločas byl soubojový, domácí se tlačili dopředu. Nám se nedařilo držet balon a nedostávali jsme se do kombinace, je to ponaučení,“ dodává Hořava.

Záložník nosící číslo 7 odehrál v Českých Budějovicích 300. ligové utkání, vstoupil tedy do Klubu legend. „Věděl jsem o tom, ale upřený jsem na to nebyl. Soustředil jsem se na zápas a na to, abychom vyhráli, což se povedlo. Teď si to tak můžeme vychutnat, zároveň je třeba poděkovat našim fanouškům za skvělou podporu,“ řekl ke svému jubileu.

Střelecký účet na jihu Čech otevřel Michael Krmenčík. Zasekávačkou, u které mu spoluhráči radili, aby ji už nezkoušel. „Říkali mi, abych to nikdy nedělal,“ směje se Krmenčík. „Dobírali si mě kvůli tomu, nevím, co mě to zase napadlo, že jsem to udělal. Ale naštěstí to tam padlo a levačkou jsem to obstřelil. Aspoň budu mít chvilku pokoj od kluků,“ směje se.

Zároveň i on pochválil fanoušky Viktorie Plzeň: „Klobouk dolů před nimi! Udělali úžasnou atmosféru, myslím si, že byli i slyšet více než domácí. Máme fakt super fanoušky,“ nemůže si vynachválit Krmenčík jejich podporu.

Pavel Vrba: Byl to zápas rozdílných poločasů

„První poločas jsme hráli velice dobře, i když Dynamo mělo první stoprocentní šanci, kdy nás podržel Aleš Hruška,“ začíná s hodnocením trenér Pavel Vrba. „Pak jsme ale zaslouženě vedli, mohli jsme přidat i další branky, to se bohužel nepovedlo. Druhý poločas byl spíše bojovný, ne dle mých představ. Nebyli jsme tolik v mezihře, což mi vadilo, i proto to bylo dramatické až do konce,“ dodal kouč Plzně.

Vítězství považuje před následujícími těžkými duely v lize za velmi důležité. „Čeká nás blok náročných utkání. Určitě je dobře, že jsme vyhráli 3:0. Teď se ale v následujících zápasech ukáže, jak na tom doopravdy jsme, protože nás čekají týmy z vrchní části tabulky,“ má jasno Vrba.

Fotogalerie