Po více než třech týdnech bude hrát FC Viktoria Plzeň opět před svými fanoušky. V Doosan Areně vyzve v sobotu 17. října Zlín a viktoriáni věří, že společně s fanoušky nedají Západočeši hostům žádnou šanci.

„Na publikum se těším v Plzni vždycky. Má opět přijít hodně lidí a já doufám, že jim všem uděláme radost třemi body,“ říká záložník Jan Kopic. „Musíme se pečlivě připravit a určitě hodně budeme sázet na domácí prostředí. Věřím, že fanoušků opět přijde hodně a společně Zlín přejedeme a zvítězíme,“ dodává útočník Michal Ďuriš.

Zlín je v první lize po několikaleté přestávce a díky dobrým výkonům v úvodu sezony se stále pohybuje v lepším středu tabulky. „Je to určitě překvapení Synot ligy. Hrají dobře a o body obrali i Jablonec. Tento zápas jsem viděl a pro nás to určitě nebude nic lehkého. My ale doma musíme pouze vyhrávat a je jedno s kým zrovna hrajeme,“ zamýšlí se Kopic. „Atmosféra v klubu je dobrá, vezeme se na vlně a já věřím, že i Zlín doma porazíme. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, protože oni jsou pořád v té euforii z postupu,“ doplňuje Ďuriš.

Oba hráči Viktorie se v týdnu vrátili z reprezentačních srazů a mohli tak s národními týmy slavit postup na EURO 2016. „Já jsem si během reprezentační pauzy odpočinul. Ten program byl hodně nabitý předtím, v repre to bylo skvělé i přes to, že jsem nehrál, ale jen trénoval. Po návratu se cítím velmi dobře,“ popisuje Jan Kopic. „Už na sraz jsem odcházel v dobré náladě, protože se nám v Plzni daří. No a vrátil jsem se ještě v lepší náladě, protože jsme dokázali postoupit na EURO,“ uzavírá Michal Ďuriš.