TomᚠHájek odehrál v úterý 11. ledna své první utkání v dresu Viktorie Plzeň. V přípravném duelu proti Domažlicím strávil na hřišti pětačtyřicet minut.

„První dojmy z Plzně jsou krásné. Jsem rád, že tu můžu být, protože je tu všechno, co k člověk potřebuje k dobře odvedené práci. Vím, že v Plzni je velká konkurence, ale pro mě i pro ostatní hráče je to něco, díky čemu se může zlepšovat. Roman Hubník, LukᚠHejda i Jan Baránek toho mají v lize hodně odkopáno a já sem jdu s tím, abych se posunul někam dál. Člověk potřebuje v životě konkurenci, takže to je ku prospěchu věci,“ řekl po skončení zápasu Hájek. „Kvůli tomu, že na jaře se bude v Plzni hrát jen liga, bude těch zápasů méně. Někdo se může zranit nebo dostat karty, ale já se budu chtít v nadcházejícím půl roce poprat o své místo v sestavě. Stát se může cokoliv,“ dodal TomᚠHájek.

„Člověk chce vždycky všechno, všeho je moc a někdy míň je víc, takže já chci zůstat zdravý a kvalitně se připravit. Pokud dostanu příležitost a bude mě potřeba na hřišti, tak to budu brát s klidnou hlavou tak, jak to je,“ zamyslel se nad nejbližším obdobím.

Plzeň i přes jedno utkání k dobru vede podzimní tabulku ePojisteni.cz ligy a nadále si uchovává naději na zisk titulu a s ním spojenou vidinu účasti v Lize mistrů. „Je to určitě krásný pocit. Já osobně zažil jen postup do ligy, ale titul musí být něco ještě úžasnějšího. Věřím, že to s Plzní dokážeme,“ uzavřel TomᚠHájek.