Druhý den letní přípravy čekaly na hráče plzeňské Viktorie náročné funkční testy. Absolvovali je všichni členové kádru mimo reprezentantů, kteří mají prodlouženou dovolenou, a brankářů.

S testováním se v Doosan Areně začalo hned brzy po ránu. Jako první šli na řadu mladíci. Vážení, měření, důkladní protažení a zahřátí, a pak již na pás na zátěžový test. Na každého fotbalistu přibližně půl hodiny. „Vše jede podle přesného harmonogramu,“ pochvaloval si hlavní fyzioterapeut Michal Rukavička. „Detailní výsledky si pečlivě rozebereme a budeme s nimi pracovat,“ doplnil jeho kolega Robert Beneš.

„Testy nemá nikdo z hráčů příliš v lásce, ale dneska je to absolutní nutnost, tak to vnímám. Příprava bude tvrdá, ale chceme být po všech stránkách nachystáni na náročnou sezonu,“ pravil záložník Martin Zeman, během jehož testu už se pečlivě připravovala na ten svůj nová posila Jakub Řezníček.

Nechyběl samozřejmě ani Diego Živulič. „Už jsem podobné testy absolvoval ve Zlíně. Každý hráč ví, že na začátku sezonu musí být, takže se na to připraví individuálně. Jedeš v nich naplno, dokud můžeš,“ popisuje Diego Živulič. „Výsledky ještě neznám, ale prý to nebylo špatné,“ směje se Chorvat.

Vše si přímo na stadionu samozřejmě zkontroloval i hlavní kouč Pavel Vrba se svým realizačním týmem. Viktoria pokračuje v přípravě i o víkendu, na programu jsou v sobotu i v neděli dvoufázové tréninky. První herní test přijde ve středu na hřišti Rokycan, i před tímto zápasem absolvují viktoriáni dopolední trénink. Výkop duelu je naplánovaný na 17.00. „Na první zápas v dresu Viktorky se těším. Určitě se přijdou podívat i naši fanoušci a já se samozřejmě budu chtít předvést v co nejlepším světle,“ zve na zápas Jakub Řezníček.

Fotogalerie