Tým trenéra Pavla Vrby zahajuje letní přípravu na sezonu 2017/2018. Po dovolené se Viktoria i s novými posilami a hráči z mládežnických celků bude připravovat v Luční ulici a absolvuje i tradiční soustředění v Rakousku, kde sehraje hned tři přípravné duely.

Hned v pátek čekají hráče náročné funkční testy, které mají za úkol prověřit připravenost hráčů před novou sezonou. Následovat budou téměř každý den dvoufázové tréninky. Přípravu zpestří osm utkání, z nichž tři se odehrají na rakouském soustředění.

První zápas je na programu 21. června, kdy bude hrát Viktoria na hřišti divizních Rokycan, o tři dny později ji čeká utkání na Petříně. V Luční ulici se diváci budou moci přijít podívat na zápasy s Ústím nad Labem (28. června), se Sokolovem (1. července), jehož trenérský štáb posílil před několika dny Pavel Horváth, a s Českými Budějovicemi (5. července).

Po zápase s Budějovicemi odjedou viktoriáni do rakouského Westendorfu. Na tradičním desetidenním letním soustředění se střetnou s německým Fürthem, druholigovým anglickým Wolverhamptonem a účastníkem Premier League Watfordem.

Do přípravy se kromě tří nových posil Diega Živuliče, Daniela Koláře a Jakuba Řezníčka zapojí také čtveřice mládežníků (Filip Vacovský, MatyᚠŠampalík, JonᚠVais a LukᚠPfeifer) a navrátilci z hostování Miloš Kratochvíl s Janem Suchanem.

Pozdější start přípravy čeká Patrika Hrošovského, Tomáše Hořavu, Jana Kopice a Michaela Krmenčíka, kteří si plnili reprezentační povinnosti. Rovněž se to týká i účastníků evropského šampionátu do 21 let – Martina Chriena s Alešem Matějů.

Na začátku přípravy Viktorie se neobjeví ani záložník Michal Hlavatý, který bude hostovat v Sokolově.

Drobný operační zákrok má za sebou gólman Matúš Kozáčik, nyní se věnuje rehabilitaci a individuálnímu tréninku, brzy by se měl rovněž připojit k týmu.

Příchody: Diego Živulič (Zlín), Daniel Kolář (bez angažmá), Jakub Řezníček (Brno), Jan Suchan (návrat z hostování v Příbrami), Miloš Kratochvíl (návrat z hostování v Senici).
Odchody: Jakub Hromada (konec hostování ze Sampdorie Janov), Michal Hlavatý (hostování do Sokolova).

Kádr Viktorie Plzeň pro letní přípravu 2017/2018
Brankáři: Matúš Kozáčik, Petr Bolek, Dominik Sváček, MatyᚠŠampalík.
Obránci: Jan Baránek, Filip Vacovský, TomᚠHájek, LukᚠHejda, Roman Hubník, Erik Janža, David Limberský, Aleš Matějů, Radim Řezník.
Záložníci: TomᚠHořava, Patrik Hrošovský, JonᚠVais, LukᚠPfeifer, Martin Chrien, Andreas Ivanschitz, Daniel Kolář, Jan Kopic, Jan Kovařík, Miloš Kratochvíl, Milan Petržela, Václav Pilař, Jan Suchan, Martin Zeman, Diego Živulič.
Útočníci: Michael Krmenčík, Jakub Řezníček, Marek Bakoš, TomᚠPoznar.

Fotogalerie