Viktoria Plzeň se ve 20. kole HET ligy utká doma se Slovanem Liberec. Tým trenéra Davida Holoubka je momentálně na čtvrtém místě tabulky, v neděli se tak v Plzni bude chtít porvat o body a viktoriáni jsou si toho vědomi.

„Liberec se drží na pohárových příčkách a na záda mu dýchá třeba Sparta, určitě tak nebude chtít zaváhat. Víme, že nás nečeká nic lehkého a musíme být připraveni,“ varuje kapitán Roman Hubník. „Abychom uspěli, budeme muset být zodpovědní v obraně a nebezpeční v útočných akcích. Hrajeme na domácím hřišti, chceme fanoušky bavit dobrým útočným fotbalem,“ říká.

Poslední domácí zápas Viktorii nevyšel, podlehla v něm v mrazivém počasí Jihlavě 0:1. „Fanouškům tak máme co vracet. Teď je za námi náročné utkání v Lisabonu, musíme ale opět přepnout na ligový režim a já věřím, že uděláme vše pro to, abychom napravili minulou domácí porážku,“ je odhodlaný Aleš Čermák.


Na co si bude třeba dát ze strany Liberce pozor? „Slovan má mladý tým plný šikovných fotbalistů. Naposledy doma remizoval s Karvinou 2:2, ačkoliv dvakrát prohrával. Nesmíme jim dovolit hrát a dostávat se do šancí,“ ví Hubník. S ním souhlasí i Aleš Čermák: „Liberec patří k mužstvům, která dávají nejvíce gólů. Vím, že se hlavně prosazují ve druhém poločase. Bude potřeba podat kvalitní výkon po celých 90 minut, přijede sem ambiciózní soupeř.“