Rakouské soustředění skončilo vítězně. Viktoria Plzeň v Jenbachu porazila Ufu 1:0 po brance Lukáše Hejdy. Zápas a celkově soustředění zhodnotili trenér Pavel Vrba a obránce Luděk Pernica, který odehrál celé utkání.

Generálku gólem rozhodl ve druhém poločase Hejda. „Nedostali jsme branku a Ufu jsme do moc vážnějších šancí nepouštěli. Sami jsme byli nebezpeční, Hejdis dal krásnou branku a výsledek je tedy dobrý,“ říká spokojený Luděk Pernica. „Příprava byla hrozně krátká, ale odehráli jsme dost zápasů a absolvovali soustředění ve skvělých podmínkách. Nemáme si na co stěžovat, jsme kvalitně připraveni,“ věří plzeňský stoper.

Soustředění v Rakousku si pochvaloval také trenér Pavel Vrba. „My jsme hlavně rádi, že jsme ho absolvovali bez nějakého většího zranění. Dlouhodobě zraněný je pouze Ekpai. V Rakousku jsme měli veškerý servis, který jsme potřebovali, navíc známé prostředí a kvalitní soupeře, kteří, až na Ufu, hrají kvalifikace o evropské poháry. Vše se stupňovalo a doufám, že to příští týden vygraduje doma s Olomoucí,“ přeje si trenér Vrba.

Na sobotní zápas se Sigmou (13. července – 19:30) jsou vstupenky stále v prodeji, například také online. Více informací ZDE. „Fanoušky bych chtěl pozvat, aby dorazili v co největším počtu. Budeme chtít předvést takový výkon, aby to spělo k vítězství a dobrému startu v lize,“ říká Pernica s tím, že už se také těší na zápasy v nových dresech, které klub plánuje brzy představit. „Moc se mi líbí,“ doplňuje.

Na utkání proti Sigmě se již také těší kouč Vrba. „Doufám, že před zaplněným hledištěm v Plzni budeme hrát s pořádným drajvem. V sobotu máme individuální plán, v neděli čeká hráče volno a od pondělí už se na to začneme plně připravovat,“ říká trenér s tím, že ho v přípravě zaujaly také nové posily. „Některé z nich si určitě řekly o základní sestavu. Máme před sebou ale ještě týden, může se stát cokoli. Čeká nás velmi náročné období plné spousty ligových kol a, doufejme, také zápasů v evropských pohárech. Je dobře, že máme široký kádr, hráči se budou moci protočit,“ uzavírá Pavel Vrba.

Fotogalerie