Po utkání s Rapidem Vídeň v Evropské lize pokračuje Viktoria v nabitém programu a už v neděli nastoupí do dalšího utkání v Synot lize. V rámci 13. kola se Západočeši ve Vítkovicích utkají s Baníkem Ostrava. Na přípravu mají viktoriáni pouze pár dní.

„Po Rapidu se nespalo nic moc. Samozřejmě, že by se spalo lépe, kdyby se vyhrálo. Hlava pracovala a přemýšlel jsem nad tím, co by šlo udělat jinak. Já to tak mám po každém utkání,“ říká obránce LukᚠHejda.

V pátek dopoledne absolvovali hráči regenerační trénink, další den už bude probíhat klasická příprava na souboj s Ostravou, kam plzeňský výběr vyrazí v sobotu odpoledne. „Chodím na masáže, ale když je takový program, jaký máme teď, tak pomůže asi jen dobrý spánek a odpočinek s rodinou. Není to ideální jet po takovém zápase zrovna do Ostravy přes celou republiku, ale s tím nic neuděláme. Hrajeme v neděli, takže tam přeci jen čas na nabrání sil je,“ dodává stoper Viktorie.

Baník je v tabulce na posledním místě a na kontě má pouze 4 body, za jednu výhru a jednu remízu. Zbylých deset zápasů Ostrava prohrála. „Oni hrají o všechno, moc bodů nemají a potřebují vítězit. To my ale potřebujeme také a chceme si odvézt všechny body. Uvidíme, jestli Baník bude pouze bránit nebo bude hrát odvážně,“ zamýšlí se Hejda.

Zápas mezi Ostravou a Plzní se bude hrát na nově zrekonstruovaném městském stadionu ve Vítkovicích, kde se například odehrává atletická Zlatá tretra. „Sám jsem na to zvědavý, já tam hrál kdysi za dorost, ale od té doby se ten stadion hodně změnil. Těším se tam a uvidíme, jestli přijdou také fanoušci a bude ta správná atmosféra,“ uzavírá LukᚠHejda.