V mrazivém počasí si viktoriáni poradili s Bohemians v poměru 1:0, když jedinou branku vstřelil LukᚠKalvach. Právě on společně s Janem Kovaříkem a trenérem Pavlem Vrbou zhodnotili vítězný duel.

„Hodně bojovný zápas. Dnes tam ani nebylo tolik pěkných fotbalových akcí, spíše hodně agresivity a soubojů. Ale vyrovnali jsme se s tím a jsme nakonec spokojeni s vítězstvím,“ hodnotí Kovařík, který nastoupil v základní sestavě v lize poprvé od 6. října. „Bohemka hraje vždy bojovně a důrazně. Věděli jsme to, chtěli jsme se na to připravit. Do žádné šance jsme je nepustili, jen je škoda, že jsme vepředu neměli více šancí,“ doplňuje Kalvach.

24letý člen širšího reprezentačního kádru vstřelil za Plzeň třetí ligovou branku. „Nějak z té situace vyplinulo, že jsem se dostal nahoru. Krmi mi pomohl v presinku a odrazilo se to ke mně, pak už jsem to měl jednoduché,“ říká poté, co už dal o jeden gól více než za 59 zápasů v Olomouci. „Je to i díky tomu, že zde hraju s Prochym, díky čemuž mám více příležitostí se dostávat dopředu. Jsem rád za tři góly,“ netají.

Kovařík nastoupil na pozici levého obránce, nad ním hrál Hloušek, i když původní posty této dvojice jsou zcela opačné. „Oba dva dokážeme zahrát na těchto pozicích. I v průběhu zápasu se tak umím nahrazovat, když se třeba jeden nestíhá vrátit na své místo. Rozumíme si, tak by to mělo mezi krajními hráči být,“ libuje si viktorián nosící číslo 19.

Svůj pohled nabídl také trenér Pavel Vrba. „Dnešní utkání bylo víc bojovné, než jsme si představovali, na druhou stranu Bohemka v nás vzbudila respekt po zápase na Spartě, kde sice prohrála, ale měla stejně šancí,“ spekuloval kouč Viktorie. „Dneska si šance jejich hráči sice nevytvářeli, ale my také ne – z tohohle pohledu to není dobře. Vyhráli jsme, ale představoval bych si víc gólových příležitostí z naší strany,“ řekl po skončení zápasu.

Pětapadesátiletého rodáka z Přerova, který vyhrál již svůj 150. ligový zápas, mrzelo, že se jeho svěřenci složitě dostávali do šancí. „Byly tam momenty, kdy jsme to mohli více dohrávat, možná jsme si to někdy zbytečně komplikovali a nedostali se jednodušeji do pokutového území,“ věděl Vrba. „Bohemka tady odehrála velice dobré utkání, bojovala a byl to soupeř, který byl hodně nepříjemný. Respektují jejich kvalitu a to, co tady předvedli,“ vyzdvihl Pražany.

Fotogalerie