Hráči Viktorie Plzeň pokračují v prvním španělském soustředění i přes obtíže, které jim nadělilo počasí. Hustý d隝 doprovázený přívaly větru ovšem viktoriány nezaskočil. Svůj pohled na kondiční soustředění přidal záložník Martin Zeman.

„Všechno ve Španělsku je super, až na to počasí, které úplně nevychází. Na jednu stranu nás to mrzí, ale člověk s tím nic neudělá. Tréninků máme dostatek a ještě jich nás dost čeká, takže se tím nesmíme nechat rozhodit a pořád pracovat na sto procent,“ říká Martin Zeman čtvrtý den španělského soustředění. „Každý tréninkovou zátěž snáší jinak. Podle mě makáme opravdu hodně i dobře. Věřím, že se to promítne i do jarní části sezóny, na kterou bychom měli být dobře připraveni,“ míní Zeman.

Kromě toho, že se musí věnovat svým fotbalovým povinnostem, je Martin Zeman stále otcem na plný úvazek. „Ve volnu si volám s manželkou a dětmi. TomᚠPoznar, se kterým jsem na pokoji, by mohl vyprávět. Jinak si krátím čas klasicky filmy. Tomᚠrád čte a já ho nechci rušit, tak si stáhnu nějakou hru do telefonu a jedu si svoje,“ prozrazuje plzeňský záložník.

První španělské soustředění se nese stále ve znamení nabírání kondice. Herní příprava přijde na řadu začátkem února. „Za léta ve fotbale jsem zjistil, že bez kondice to zkrátka nejde. Není jiná cesta, než se jí věnovat pořádně a nic si neulehčovat. Pořád se snažím makat naplno,“ říká Zeman, který nastoupil do prvního přípravného zápasu proti německému Wiesbadenu. „Nᚠsoupeř hraje za deset dnů první mistrák, takže byl v jiné fázi přípravy. Jeho hráči byli rychlí, dynamičtí, šlo jim to s míčem. My jsme zatím v zátěži, takže jsme naopak těžcí a pomalí. Těším se, až budeme na druhém soustředění, tam se budu cítit lépe,“ usmívá se.