Ve druhém utkání na kondičním soustředění ve Španělsku FC Viktoria Plzeň porazila čínský Yanbian Funde 1:0. Západočeši byli po celé utkání jasně lepším týmem, ale nedokázal využít své šance.

„Opět jsme si vypracovali velké množství brankových situací, které jsme bohužel nevyužili. Máme určitě hodně na čem pracovat, protože i v tomto utkání bylo hodně momentů, kdy jsme o balon přicházeli po našich zbytečných chybách. Určitě jsme měli na to, aby dnešní zápas skončil výraznějším gólovým rozdílem,“ hodnotí zápas asistent trenéra Pavel Horváth.

Viktoria se v koncovce trápila i v prvním zápase s Wiesbadenem. „Hráči mají za sebou velkou porci tréninků, kluci poctivě trénovali. Jejich únava je tak docela vysoká a z toho možná pramenily ty ztráty míčů. Určitě nám dnešní zápas ukázal více o jednotlivých hráčích,“ dodává trenér.

Plzeňští hráči se v úterý vrátí do České republiky, kondiční soustředění je u konce. „Soustředění splnilo to, co mělo. Počasí sice nebylo ideální a kvůli tomu jsme museli několikrát měnit plán. Jinak jsme to ale zvládli a hlavně aby se všichni vrátili domů ve zdraví, aby mohli dál naplno trénovat,“ popisuje Horváth. „Čeká nás náročný přesun do Plzně a pak budou mít hráči den volna. Po několika trénincích na západě Čech se opět přesuneme do Španělska na herní soustředění,“ uzavírá asistent trenéra Pavel Horváth.

Fotogalerie