Záložník Viktorie Plzeň Milan Petržela se ve třiatřiceti letech rozhodl ukončit reprezentační kariéru. V národním týmu si připsal 19 startů. „Chci se nyní soustředit už jen na výkony ve Viktorce,“ říká fotbalista.

V dresu české reprezentace se zúčastnil například závěrečného turnaje mistrovství Evropy v Polsku. K celkovému počtu 772 minut už nyní další nepřidá. „Nosit dres se lvíčkem pro mě byla vždy čest, na srazy jsem jezdil hrozně rád, ale nyní nastal správný čas tuto kapitolu uzavřít,“ říká třiatřicetiletý fotbalista.

„Chtěl bych se nyní soustředit především na své výkony v klubu a reprezentační přestávky využít k dobré regeneraci a strávení více času s rodinou. Mám malou dceru, které se chci věnovat. Národní tým přenechám mladším,“ dodává.

Na co nejraději vzpomíná? „Zážitkem pro mě bylo EURO v Polsku, plné stadiony, hodně českých fanoušků, parádní atmosféra a skvělá parta. Užíval jsem si každou možnost nastoupit za nároďák. A když mě naposledy povolal trenér Jarolím na duely s Německem a Ázerbájdžánem, byl jsem také překvapený a rád jel. Ale je náročné skloubit pohárovou Evropu, ligu, rodinu a ještě reprezentaci, proto jsem se rozhodl tuto kapitolu ukončit,“ uzavírá Milan Petržela.