FC Viktoria Plzeň se v neděli 2. října utká před svými fanoušky s Hradcem Králové. Západočeši odehrají ligový zápas pouhé tři dny po souboji s Austrií Vídeň v Evropské lize.

„Přepnout není ani tak těžké, spíš bude náročnější dát se do kupy po fyzické stránce. Čekají nás jen předzápasové tréninky a spíš se budeme věnovat regeneraci. Jinak ale hráči budou mít klasický video rozbor a na utkání budou dobře připraveni,“ říká trenér Roman Pivarník.

Po souboji s Východočechy si viktoriáni dopřejí pár dnů volna, protože bude následovat reprezentační přestávka. „Chceme zvládnout každý zápas a je jedno, jestli je to před reprezentační přestávkou nebo ne. Navíc hrajeme doma a chceme potěšit naši hrou a třemi body naše fanoušky,“ dodává trenér Plzně.

Nováček ePojisteni.cz ligy vstoupil do sezony dobře a aktuálně je na osmém místě tabulky. „Je to mužstvo, které je dobré v brejkových situacích. Chtějí hrát kombinační fotbal a navíc se jim docela povedl vstup do sezony. Bude důležité, abychom my byli v utkání důslední a poctiví a dařilo se nám nutit jim nᚠstyl hry,“ popisuje Pivarník.

Plzeň má široký kádr a trenér připouští, že udělá změny v základní sestavě oproti souboji s Vídní. „Nějaké změny budou, ale nebude to nic velkého. Počítám, že se protočí tři až čtyři hráči. Uvidíme, jak na tom hráči budou před utkáním,“ uzavírá Roman Pivarník.

Vstupenky na zápas FC Viktorie Plzeň s Hradcem Králové jsou stále v prodeji na všech distribučních kanálech. Dvě hodiny před utkáním se také otevřou pokladny u Doosan Areny, kde si fanoušci budou moct zakoupit také lístky na další zápas Viktorie v Evropské lize s rumunskou Astrou Giurgiu, který se hraje 20. října.