Hráči Viktorie Plzeň nestačili v prvním přípravném zápase v rámci tureckého soustředění na svého soupeře z Duisburgu. Zápas rozhodla jediná branka ve čtrnácté minutě utkání.

„Chtěli jsme dosáhnout co nejlepšího výsledku, ale bohužel jsme nula jedna prohráli. Nedá se nic dělat, v dalších utkáních se musíme zlepšit, případně uhrát lepší výsledek,“ říká Matúš Kozáčik, který mezi tyčemi strávil celých devadesát minut utkání. „Je vidět, že Duisburg je v jiné fázi přípravy, protože jim soutěžní zápasy začínají dřív než nám. Šla jim dobře kombinační hra, díky které se dostávali dopředu a vytvářeli si šance. Měli velmi rychlý přechod do útoku,“ dodává k právě skončenému utkání Kozáčik.

„Nebylo to vůbec jednoduché utkání, protože soupeř byl hodně běhavý a chodil důrazně do soubojů. Myslím, že jsme makali naplno a trochu na nás možná byla znát únava. Ale musíme pracovat dál, to je jasné,“ přidává se Aleš Matějů, který společně se svými spoluhráči polyká v Turecku dvojfázové tréninky. „Neměli jsme lehkou situaci, ale nᚠsoupeř to měl určitě podobně. Na to se nechceme vymlouvat. Teď je naším cílem dál makat a připravit se na páteční zápas,“ má jasno plzeňský obránce. Trenér Krejčí po objevu loňské sezóny vyžaduje aktivní hru. „Mám za úkol hrát nahoru dolů, maximálně podporovat ofenzivu a kvalitně fungovat směrem dozadu,“ popisuje Matějů.