Podruhé za sebou remizovala Viktoria Plzeň v domácí nejvyšší soutěži 2:2 a z dvanácti možných bodů vybojovala pouze pět. O výhru v Teplicích ji v pátek večer připravila branka v 90. minutě utkání. Trenér Miroslav Koubek na pozápasové tiskové konferenci hodnotil vývoj celého zápasu.

„Viděli jsme utkání, které měla Plzeň vyhrát. Poslední zápasy jsou trochu jako přes kopírák. Kromě střely Lüftnera, penalty a gólu z rohu jsme neřešili nějaké gólové příležitosti soupeře. Naopak my jsme jich měli přehršle. Poločasové vedení dva nula není špatné, ale myslím si, že mohlo být ještě vyšší. Do poločasu jsme vstoupili nekoncentrovaně, v následné situaci jsme se chovali nedůsledně. Po autu přijde centr, odražený míč a skončí to nešastným zákrokem Romana Hubníka, čímž se soupeř dostává do hry. Musíme být důslednější v obranných činnostech. Už druhý zápas po sobě jsme nedokázali pohlídat standardku. Musíme se chovat maximalisticky v obranných herních disciplínách, k čemu standardky a jejich bránění patří, když už nedáme čtyři nebo pět gólů, které jsme v zápase mohli dát,“ říká trenér Koubek. „Jak jsme dostali míč na zem, tahali jsme za delší konec provazu. Teplice jsou samozřejmě hodně agresivní mužstvo, které často hraje vzduchem. Když se nám dařilo tyto míče získávat, vyráželi jsme do protiútoků do poměrně volného středu hřiště. Ze zápasu jsme měli vytěžit víc,“ pokračuje trenér Viktorie.

„Nebudeme si hledat nějaké psychické berličky. Takové zápasy musíme zkrátka vyhrávat, vždy nehrajeme ligu první den. Naše mužstvo je zkušené, jen musíme odstranit popsané zbytečnosti. Dát dva góly venku musí stačit, to není špatná produktivita. Ale nesmíme další dva dostat. Mužstvo je herně silné, ale musíme odstranit naši nekoncentrovanost. Musíme na sebe být důslednější,“ hledá příčiny bodové ztráty Miroslav Koubek. „Potřebujeme zvýšit osobní disciplínu. Když chceme zlomit výsledek, musíme každou herní situaci odehrát na sto procent,“ dodává.

Před utkáním se v médiích objevovaly zprávy ohledně stopera Václava Procházky, který měl být údajně vyřazen z kádru Viktorie Plzeň. „Takové zprávy máte právě vy, ale samozřejmě to není pravda. Václav Procházka se na včerejším tréninku lehce zranil a nechtěli jsme před pohárovým zápasem riskovat. Uvidíme, jak se dá do pořádku,“ reagoval plzeňský hlavní trenér na dotaz redaktora deníku Blesk.

Fotogalerie