Nejbližší ligové utkání nečeká hráče Viktorie Plzeň standardně o víkendu, ale už ve středu 15. března. Dohrávka 16. kola ePojisteni.cz ligy, v rámci které Plzeňané zavítají na půdu Bohemians Praha 1905, začíná už v 17:00 hodin. Viktoriáni se zápasem mohou v tabulce dotáhnout vedoucí Slavii Praha na rozdíl jednoho bodu.

Ve stejném duchu mluvil před utkáním i asistent plzeňského trenéra Zdeněk Bečka. „Věřím, že znovu zažijeme vítězné utkání, protože jen tak se můžeme přiblížit vedoucí Slavii, což jednoznačně chceme,“ prohlásil po pondělním tréninku. „I to pro ně může být motivačním prvkem, ale samotní hráči jsou namotivovaní dostatečně, protože nic než titul pro nás momentálně neexistuje. Pokud chceme titul získat, tyto tři body musíme udělat,“ dodal.

V Ďolíčku se Plzni dlouhodobě nehraje dobře, což si uvědomuje i plzeňský asistent. „Prostředí na Bohemce k nám asi nebude úplně přátelské. Diváci jsou blízko hřišti a Plzeň tam zrovna nemají v lásce. Věřím ale, že nᚠkádr je mentálně silný tak, aby tento fakt překonal.“

Plzeň v průběhu letošní sezóny zdobí skvělá obrana, v jarní části soutěže obdržela plzeňská obrana pouze jednu branku. „Sice dostáváme málo gólů, ale také jich málo střílíme. Věřím, že se to už konečně protrhne a branek vstřelíme víc. Na druhou stranu si ale musíme uvědomit, že Bohemka na jaře inkasovala také jen jeden gól,“ naznačil Bečka silné stránky soupeře.

Vstupenky do hostujícího sektoru pražského stadionu, kde se budou sdružovat plzeňští fanoušci, jsou stále v prodeji ve Viktoria shopu ve Štruncových sadech. Zakoupit je bude možné i v úterý 14. března od 9:00 do 17:00 hodin. Více informací ZDE.