Po vítězném vstupu do základní skupiny Evropské ligy se FC Viktoria Plzeň začala připravovat na další náročný zápas v Synot lize. V neděli 20. září se od 15 hodin představí v Ďolíčku, kde se utká s domácím týmem Bohemians Praha 1905. Na stadionu klokanů se Viktorii dlouhodobě nedaří a v novodobé historii tam vyhrála pouze jednou – v sezoně 2009/2010. Jinak si z Prahy Západočeši odvezli čtyři prohry a dvě remízy.

„Na Bohemce je to vždy těžké. Víme, že v posledních zápasech se nám tam nedařilo, oni těží z výborné atmosféry a nikomu se tam nehraje lehce. Musíme se dobře připravit a tu špatnou statistiku prolomit,“ říká trenér Karel Krejčí.

Ve čtvrtek 17. září Plzeň hostila v Evropské lize Dinamo Minsk a utkání, ve kterém byla lepším týmem, zaslouženě vyhrála. Po povedeném výkonu se podle kouče hráčům lépe nabírají nové síly. „Nᚠprogram je náročný, ale poslední zápasy jsme zvládli a to hráčům moc pomáhá. Po výhře se lépe regeneruje, hlad po úspěchu je v kabině velký a na Bohemku se všichni těší,“ zamýšlí se Krejčí. „Po Dinamu si nikdo na nic vážnějšího nestěžoval, fyzioterapeuti mi také nic nehlásili. Věřím, že hráči tu únavu vyběhají na tréninku a my už počínaje pátkem začneme pečlivou přípravu na nedělní zápas,“ dodává trenér.

S Bohemians bude hrát Viktoria pouhé tři dny po vstupu do evropských pohárů. Jestli někteří hráči základní jedenáctky zůstanou na střídačce, ale trenér neprozradí. „Několik hráčů nám chybí kvůli zranění, mimo jsou Kolář, Řezník, Pilař a odešel Hubník. Nicméně kádr máme stále široký a silný. Možná, že nějaké změny v sestavě proběhnou, ale rozhodnu se opravdu až před zápasem,“ uzavírá Karel Krejčí.