Viktorii Plzeň čeká v sobotu netradičně již od 14:00 zápas na hřišti Jablonce, který na svém hřišti na podzim dokázala porazit 3:1. Na tohle utkání by stejným bodovým ziskem chtěli viktoriáni navázat i na půdě aktuálně sedmého týmu tabulky.

„Bude to těžký zápas. Pamatuji na doby, kdy jsem v Jablonci hrával, tak jsme si doma vždycky věřili. Nás tam nyní nečeká nic lehkého, ale doufám, že předvedeme takový výkon, aby přinesl tři body,“ přeje si záložník Jan Kovařík. „Jablonec na Slavii předvedl dobrý výkon, bude to jistě nepříjemný soupeř. My se ale prostě musíme dívat na sebe a hrát takovou hru, abychom zvítěžili,“ doplňuje ho útočník TomᚠPoznar.

Tlak vzrůstá, Viktoria má boj o titul ve svých rukách. Pokud dokáže vyhrát ve všech zbylých zápasech, bude moci slavit. „Myslím si, že tuhle situaci vnímá celá Plzeň. Jednou jsme si to trošku pokazili, ale dostali jsme druhou šanci. Znovu už to pustit nesmíme,“ má jasno Poznar. „S bojem o titul máme obrovské zkušenosti, což by nám mělo pomoci,“ přitaká Kovařík.

Výkop je naplánován již na 14:00. „Moc se mi nelíbí, jak se ty začátky zápasů furt mění... Ale budeme na ten zápas stoprocentně připraveni,“ slibuje TomᚠPoznar. Jan Kovařík je s brzkým začátkem spokojen: „Nemám totiž rád, když je ten den celý dlouhý, jste od rána na hotelu a hrajete třeba až v devět večer. Pro mě je určitě lepší hrát co nejdřív.“

Pro Jana Kovaříka bude mít zápas speciální nádech, jelikož v Jablonci dlouho působil. „Vždycky se na zápas s nimi těším, především přímo u nich. Uvidíme všechny lidi v klubu, pozdravím se s nimi. Začal jsem tam hrát pořádně ligu, takže se tam vracím rád,“ řekl křídelní záložník.

Na podzim dokázala Plzeň vyhrát 3:1. Na zápas si dost dobře vzpomíná TomᚠPoznar. „Jsem takový menší kronikář, takže si to vybavím kompletně,“ směje se. „Vyhráli jsme 3:1, góly dávali Hrošovský, Hořava, Hejda a za hosty Doležal. Tam nám to vyšlo, až na závěr jsme utkání zvládli. Doufám, že se nám to podaří zopakovat,“ vyslovil své přání.