FC Viktoria Plzeň před svými fanoušky nedala šanci FC Zbrojovce Brno a vyhrála zcela jasně 4:1. O branky se postarali Jan Kovařík, TomᚠHořava a Aidin Mahmutovič, který se trefil dvakrát. Západočeský klub tak má v tabulce opět pětibodový náskok na druhou Spartu.

„V každém utkání musíme potvrdit roli favorita, což není jednoduché. Nicméně podařilo se nám dát dva góly v prvním poločasu a to nám usnadnilo práci. Po půli už jsme si výsledek hlídali a přidali další branky,“ říká Jan Kovařík. „Jsem moc rád, že jsem mohl svými góly dopomoct k další důležité výhře. Zápas nám vyšel a byli jsme po celou dobu lepším týmem,“ dodává střelec úvodních dvou branek Aidin Mahmutovič.

Hosté se i za nepříznivého stavu nesoustředili pouze na obranu, ale snažili se také v útoku. Odměnou jim za to byl čestný gól, díky kterému skončila třízápasová série Matúše Kozáčika bez inkasované branky. „Brno to nezabalilo a dál se tlačilo do útoku, za což si určitě zaslouží pochvalu. Každý tým chce dát aspoň jednu branku. Nás mrzí, že jsme nepomohli Matúšovi k dalšímu čistému kontu,“ doplňuje Kovařík.

Za vítězstvím hnalo viktoriány více než jedenáct tisíc fantastických fanoušků. „Atmosféra byla opět fantastická, každé vítězství v Doosan Areně je výhrou nejen hráčů, ale opravdu také všech fanoušků,“ říká Jan Kovařík. „To co předvádějí naši fanoušci, snad musí bavit úplně každého, je to tu skvělé a nás hráče fanoušci motivují k lepším výkonům,“ popisuje Mahmutovič.

Útočník Viktorie dal dva góly a několikrát byl blízko hattricku. To, že tři branky nevstřelil ho, ale po utkání nemrzelo. „Měl jsem ještě nějaké šance, ale na hattricku opravdu nezáleží. Jsem rád za každý gól a snad mi to tam bude padat i nadále,“ uzavírá Aidin Mahmutovič. 

Fotogalerie