Viktoriáni zvládli utkání 22. kola Synot ligy, když v neděli odpoledne zvítězili na půdě Baníku Ostrava 2:0. Vítězství se ale nerodilo lehce. Po neproměněné penaltě v prvním poločase přišla rozhodující branka v 59. minutě, když se krásné trefil po Rajtoralově sklepnutí Hořava.

 "Do druhého poločasu jsem nastupoval s pokynem abych zklidnil hru. Hráli jsme hodně vzduchem, málo po zemi. A to byl jeden z největších problémů prvního poločasu. Ve druhém jsme zlepšili pohyb a na hře to bylo znát. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," hodnotí utkání TomᚠHořava.

Právě střední záložník se postaral krásnou ranou zpoza vápna o rozhodující branku utkání. "Chtěl jsem ten míč hlavně dobře trefit. František Rajtoral mi to dobře sklepl a já se především soustředil na správné sklopení nohy. To se povedlo a byl z toho krásný gól," popisuje svojí branku plzeňský středopolař.

Viktoria opět navýšila náskok na prvním místě tabulky na pět bodů. "Určitě ještě není vyhráno. Pět bodů je sice krásný náskok, ale stačí dva zápasy a může být pryč. Navíc nás čeká utkání na Spartě," zakončil své hodnocení Hořava.

Uklidňující druhou branku přidal po krásném voleji pár minut před koncem František Rajtoral. "Pro nás bylo samozřejmě nepříjemné, že jsme nedali v prvním poločase penaltu. Baníku to pomohlo, dostalo je to na koně. Bylo to vyhecované utkání do poslední minuty. Pro nás naštěstí vítězné," hodnotí zápas Rajtoral.

Fotogalerie